Jedinečnou příležitost vzdát hold již devětadvaceti muzikantům, kteří odešli do hudebního nebe, a zároveň společně zavzpomínat na doby letních zábav budou mít lidé už po šestnácté. Akce Rock Memory Of se na pláži U Vrbiček rozběhne nadcházející sobotu 15. července tentokrát už od 17:00 hodin.

 

Na plakátu k akci najdeme jména celkem 28 muzikantů, kteří svými nástroji rozdávali radost lidem z Prostějovska řadu let, ale nyní už nemohou. „V průběhu uplynulého roku k nim přibylo jméno Pavla Sochora, který mimo jiné hrál v kapele Plus,“ prozradil Petr Zlámal z pořádající agentury Hittrade.

Na šestnáctém ročníku Rock Memory Of postupně vystoupí kapely Penzistor, ATD, Keks, Quercus, Kontakt a Plus. „Tentokrát bude hudby tolik, že musíme začínat už od 17:00 hodin. Vůbec poprvé se u nás představí kapela Penzistor, která to vše zahájí. Tito špičkoví muzikanti ze sousedního Přerova projevili zájem na podobné akci vystoupit, protože nic podobného se nikde jinde nekoná. Vzpomínat budou například na Pavla Nováka mladšího, který loni tragicky zemřel a s nímž mnozí z nich také hrávali,“ přiblížil Zlámal.

Část výtěžku z koncertu půjde i letos na charitu. Peníze poputují jednak k dětem z Dětského domova v Plumlově, stejně jako k bratrům Dostálovým z Čelechovic. Akce se koná pod záštitou náměstka prostějovského primátora Jiřího Pospíšila. Kdo bude chtít, může k plumlovské přehradě dojet některým z celkem pěti autobusových svozů zajištěných autobusovou dopravou Františka Konečného. Odjezd zpět do Prostějova je plánován v 0:30 hodin.

 

 

KDY: SOBOTA 15. ČERVENCE OD 17:00 HODIN

KDE: PLUMLOVSKÁ PŘEHRADA, PLÁŽ U VRBIČEK

 

28 svozy rock