Mezi obyvatele útulku Pet Heroes Lanškroun přibyl 2. 8. 2023 Keksík, kříženec Bull plemene. Den předtím ho našli toulat se v obci Jindřichov, do útulku byl přijat ze záchytných kotců v Hanušovicích. Keksík je v dezolátním stavu a nemá ani čip, přestože je už u psů povinný. Hned po příjmu jel na veterinu.

„Keksík trpí alergií a tu někdo nechal zajít tak daleko, že pomalu neslyší. Na oteklých tlapkách se mu nechce stát, navíc má na nich i přerostlé drápy. Všude po těle má bolestivá ložiska, která jsou tak moc zanícená, že jsou na dotek horká,“ shrnuje Keksíkův stav Renata Kristková, vedoucí útulku. „My se teď snažíme, aby se jeho stav zlepšil. Dostal léky na alergii a antibiotika, samozřejmě přešel na speciální dietu. Léčba neřešené alergie, která došla do takového stavu, je nákladná. Léky musí dostávat pravidelně a jsou drahé, jedna dávka se pohybuje v řádech tisíců,“ dodává.

Útulek tak bude rád za jakýkoliv příspěvek na Keksíkovu nákladnou léčbu. Pokud byste chtěli Keksíkovi pomoci, můžete zaslat dar na účet 2288471053/5500 s VS 202331.

Odkaz na stránku: https://phlanskroun.cz/psi-v-utulku/keks/