David Garrett, známý svou nekompromisní interpretací a schopností propojit různé hudební žánry, je jedním z nejuznávanějších houslistů současnosti. Do České republiky se vrací s nezapomenutelným koncertním zážitkem, který se odehraje v pátek 11. srpna 2023 v romantickém prostředí zámeckého parku ve Slavkově u Brna.

 

V dřívějších vystoupeních překvapil David Garrett svět svým neotřelým přístupem k interpretaci klasické hudby. V rámci své Iconic Tour 2023 se spojí s orchestrem Moravské filharmonie pod vedením šéfdirigenta Zsolta Hamara, aby vytvořili hudební symbiózu, jež nadchne posluchače napříč generacemi. Zazní oblíbené Čtvero ročních dob Antonia Vivaldiho, skladby Labuť či Danse Macabre Camille Saint-Saënse, Air Johanna Sebastiana Bacha, Dvořákův Romantický kus č. 1 a mnoho dalších.

I na tomto koncertě slavného houslisty si posluchači budou moci vychutnat jeho jedinečnou schopnost propojit klasickou hudbu s moderními prvky a přinést tak nevšední hudební zážitek. David Garrett a jeho nesmlouvavý talent zaručují, že večer v zámeckém parku bude působivým mixem virtuozity, vášně a nadšení pro hudbu.

"Bude nám ctí vystoupit s tak vynikajícím houslistou jako je David Garrett," řekl šéfdirigent Moravské filharmonie Zsolt Hamar. "Těším se na sdílení hudby v tomto nádherném prostředí, které určitě přispěje k nezapomenutelnému hudebnímu zážitku," dodal.

Moravská filharmonie, založená v roce 1945, se těší mezinárodnímu uznání díky svým vynikajícím uměleckým výkonům a širokému repertoáru. Spojení tohoto renomovaného orchestru s Davidem Garretttem je toho důkazem, několikatisícové publikum čeká v srpnu ve Slavkově u Brna mimořádný hudební zážitek.

Podrobnosti o koncertu:

Datum: pátek 11. srpna 2023

Místo: Zámecký park ve Slavkově u Brna

Vstupenky jsou k dispozici na TicketStream (ticketstream.cz) a www.david-garrett.com.

Vstupenky na koncert s Davidem Garretttem a Moravskou filharmonií jsou již nyní k dispozici na TicketStream (ticketstream.cz). Vzhledem k obrovskému zájmu doporučujeme zájemcům zakoupit vstupenky v co nejkratším termínu, aby si zajistili účast na tomto jedinečném hudebním večeru.

Další informace poskytne: Jonáš Harman | T +420 736 108 597 | E Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

---konec---

O Davidu Garrettovi:

David Garrett, narozený v Německu, začal hrát na housle již ve čtyřech letech a brzy získal mezinárodní uznání pro svůj neobyčejný talent. V průběhu své kariéry dokázal zaujmout publikum po celém světě svými elektrizujícími vystoupeními a inovativním přístupem k hudbě. Jeho nadšení pro hudbu a virtuózní dovednosti jej katapultovaly do špičky hudebního světa.

www.david-garrett.com

 

O Moravské filharmonii Olomouc:

Moravská filharmonie Olomouc vznikla v roce 1945. Na jejím uměleckém vývoji se podílely významné osobnosti české i světové hudební scény, mezi které patří např. dirigenti Otto Klemperer a Václav Neumann, houslisté Josef Suk a Gidon Kremer či violoncellista Pierre Fournier. Za dobu své existence si vytvořila mimořádně rozsáhlý a rozmanitý repertoár. Věnuje se především velkým tvůrcům světové hudby 19. a 20. století, propaguje však i soudobou českou a světovou hudební tvorbu, o čemž svědčí uvedení více než 250 novinek. Orchestr se rovněž řadí k autentickým interpretům klasiků české národní hudební kultury: Antonína Dvořáka, Bedřich Smetany, Leoše Janáčka a Bohuslava Martinů. Těleso má bohatou diskografii a vystupuje na významných mezinárodních hudebních festivalech doma i v zahraničí. Především je ale kulturní institucí, která se zásadní měrou podílí na organizaci uměleckého a koncertního života v Olomouci a okolí. Pořádá festivaly Dvořákova Olomouc a Mezinárodní varhanní festival Olomouc. Aktivně se také věnuje hudebnímu vzdělávání dětí a mladých lidí.

Zsolt Hamar (1968) – šéfdirigent od sezóny 2022/2023

Budapešťský rodák vystudoval kompozici na Hudební akademii Ference Liszta, záhy po studiích začal sbírat ocenění na dirigentských soutěžích. Má za sebou působení v mnoha evropských orchestrech či operních domech a spolupráce s významnými maďarskými i zahraničními tělesy, jako je například Německý symfonický orchestr Berlín či Orchestr salcburského Mozartea. Od roku 2009 působí jako stálý hostující profesor dirigování na své alma mater, kde mu byl v dubnu 2011 udělen titul docenta. Jako profesor mezinárodního Bartókova semináře a festivalu od roku 2016 podporuje mladé talentované dirigenty. V roce 2017 se stal hudebním ředitelem Maďarské národní filharmonie a od roku 2020 pracuje na vlastním projektu Collegium Syphonicum Hungaricum. Zsolt Hamar byl oceněn Rytířským křížem a Cenou Ference Liszta Maďarské republiky.