Plumlovský zámek připravuje na poslední srpnový víkend opravdu výjimečný program. Po čtyřleté pauze se do kouzelné scenérie navrací unikátní projekt Baletní Galavečer pod širým nebem.

Taneční představení pod vedením současného šéfa baletu Jana Fouska a v podání baletního souboru Moravského divadla Olomouc se uskuteční v sobotu 26. srpna ve 20.00 hodin na zámku Plumlov. Tento unikátní projekt spojující krásu plumlovského zámku s krásou tanečního umění je vytvořen ve spolupráci s baletním souborem Moravského divadla Olomouc za finančního přispění Olomouckého kraje, pod záštitou primátora statutárního města Prostějova Mgr. Františka Jury a hejtmana Olomouckéko kraje Ing. Josefa Suchánka.

Program je zatím ještě tajemstvím, diváci však uvidí výběr z těch nejznámějších scén z klasických, neoklasických i moderních baletů. Můžeme však prozradit již nyní, že mimo jiné diváci uvidí ukázku z baletu Obraz Doriana Graye, který vytvořil choreograf Paul Chalmer speciálně pro baletní soubor MDO. Součástí programu bude také ukázka z dramatického baletu o caru Ivanu Hrozném, kterou zcela určitě umocní hudba S. Prokofjeva. Galavečer bude doplněn také o variace moderní i klasické nových členů baletního souboru MDO.

Pro diváky bude zajištěno i malé pohoštění na nádvoří zámku. V případě nepříznivého počasí budou k dispozici pláštěnky. Přijděte si tedy vychutnat tuto nevšední a netradičně podmanivou atmosféru. 

VSTUPENKY jsou v předprodeji na kontaktních místech CK FTL u Radnice Prostějov a Zámek Plumlov.