Oblíbené prostějovské divadlo v pátek 15. září zahájilo sezónu tradičním komponovaným večerem zvaným Rozsvěcení světel. Ani tentokrát Poinťáci nenechali plný sál na Husově náměstí na pochybách, že umí kvalitně pobavit. Divadlo Point odstartovalo začátek své nové mise, tentokrát v pořadí již s číslem 19. První večer se nesl zejména v duchu dvou nových inscenací: Encyklopedie akčního filmu a Cesta kolem světa. Obě měly premiéru na konci minulé sezóny.

 

Během téměř dvouhodinového programu se na pódiu vystřídaly všechny známé tváře současného souboru Divadla Point. Diváci byli svědky nejen úžasných hudebních a stand-up vystoupení, ale nechyběla ani poinťácká verze hojně propíraného televizního seriálu Eliška a Damián či již tradiční divadelní sitcom Divadlo Domeček, který tentokrát diváky zavedl do duší divadelních herců po náročném létě plném brigádních prací.

 

„Rozsvěcení světel stejně jako všechny obdobné kabaretní večery v Pointu se u našich diváků i u vystupujících těší čím dál větší oblibě. Sami herci mezi sebou soutěží o to, kdo dokáže diváky více rozesmát, rozplakat nebo kdo se nejvíce ztrapní. Invenci se meze nekladou. Každý takový večer je originální a my sami často do poslední chvíle nevíme, co se vlastně odehraje. Jedná se v jistém slova smyslu o adrenalinový sport,“ popsal povedený večer produkční divadla Vítězslav Lužný.

Nová sezóna pokračuje nabitým programem s průměrně čtyřmi až pěti představeními v měsíci. „Hrajeme vlastní kusy, kterých máme v současnosti na repertoáru sedm. K tomu pořádáme různé komponované večery, vernisáže, slam poetry či koncerty. Vybere si každý. Tím že má naše divadlo na Husově náměstí charakter studiového divadla, není ani nutností dodržovat pravidla jako v klasických divadlech. Přijďte klidně v džínách a do sálu si vezměte sklenici piva,“ pozval všechny Lužný.

Divadlo Point je známé svým jedinečným přístupem k divadelnímu umění, které kombinuje tradiční a moderní prvky, aby vytvořilo nezapomenutelné zážitky. „Tato sezóna nebude výjimkou. Diváci mohou těšit na širokou škálu představení, a to od již zmíněné Cesty kolem světa, která je určena pro pobavení celé rodiny přes sci-fi komedii Encyklopedie akčního filmu až po stálice poinťáckého repertoáru jako jsou Když se zhasne, Britney ges to heaven, Miluju svůj mobil či Love you truly. Mladší generace Divadla Point také nezahálí a na konci minulé sezóny připravila komedii Švédský stůl. V rámci oživení programu divadla se mohou diváci těšit také na tradiční kabarety, slam poetry show, akci Movember, výstavy a další,“ prozradil produkční divadla. „V nové sezóně jsme si předsevzali zpřístupnit naše divadlo ještě širší veřejnosti a dostat k nám do divadla také Prostějovany, kteří naše divadlo znají, ale ještě nikdy se do něj neodvážili přijít. A věřte, není se čeho bát,“ dodává se smíchem Vítězslav Lužný. „V nové sezóně jsme si předsevzali zpřístupnit naše divadlo ještě širší veřejnosti a dostat k nám do divadla také Prostějovany, kteří naše divadlo znají, ale ještě nikdy se do něj neodvážili přijít. A věřte, není se čeho bát,“ dodává se smíchem Vítězslav Lužný, produkční divadla. V sále tak chce v nové sezóně přivítat nové návštěvníky všech věkových kategorií, pro které v současnosti nabízí celkem sedm divadelních inscenací. „Celá kampaň, kterou budeme letos spouštět, se jmenuje Pravidlo 3P: pantofle, pivo, pade. Podrobnosti Vám však zatím prozrazovat nebudu,“ dodává s úsměvem produkční Divadla Point.   (mls,pk)

Pro celý program sledujte internetové stránky www.divadlopoint.cz, kde se dozvíte vše důležité. Pro větší pohodlí návštěvníků Point připravil také nový rezervační systém míst. Vstupné díky štědrým sponzorům, Olomouckému kraji a městu Prostějov zůstává dobrovolné, pozvánky a reportáže budete nacházet také v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku a na našem webu. I letos jsme totiž mediálním partnerem Divadla Point.