Rekonstrukce v sále kina Metro 70 v Prostějově je u konce. Instalace nového zvukového řetězce činila dohromady necelých pět milionů korun. Za tuto částku se už dá předpokládat, že si návštěvníci filmových představení užijí nejen kvalitního obrazu, ale také i zvuku.

„Celkové náklady na pořízení zvukového řetězce činily 4 975 000 korun, z toho dotace ze Státního fondu kinematografie dosáhne 400 tisíc korun. Kino Metro 70 se na modernizaci podílelo z vlastního investičního fondu částkou 1,3 milionu,“ shrnuje rekonstrukci Michal Zábranský, zástupce ředitelky kina Metro v Prostějově.

Dolby Atmos je technologie prostorového zvuku schopná interpretovat zvuky jako trojrozměrné objekty bez horizontálního i vertikálního omezení. Díky tomu se tato technologie postupně stává standardem nejen pro vysokorozpočtové hollywoodské produkce, ale i na poli lokální filmové produkce. Zdaleka ne všechna kina v České republice touto technologií dosud disponují, ačkoliv každý rok se počet realizací Dolby Atmos systému zvětšuje. Kino Metro 70 se kombinací špičkového laserového projektoru a prostorového zvuku po modernizaci technologicky vyrovná konkurenčním multiplexům, které tyto technologie rovněž využívají jako marketingovou strategii v oblasti diferenciace produktu. „Instalace zbrusu nového Dolby Atmos zvuku proběhla podle našich informací přesně podle plánu. Takže bych ráda všechny pozvala do kina, kde si budete moci užít nejen kvalitní obraz, ale i mnohem lepší zvukové efekty,“ říká první náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová.