Na osvědčená jména a velké divadelní hvězdy vsadili pořadatelé 16. ročníku divadelní přehlídky Aplaus a výsledkem byly dva úžasné večery v prostějovském divadle. Na jevišti excelovali Zlata Adamovská, Jiří Langmajer, Jiří Dvořák a Petr Štěpánek ve špičkových inscenacích.

„Prostějov je pro divadelní soubory dobrá adresa, proto herci do našeho města pravidelně a rádi jezdí. Vybrat proto představení, které diváci měli možnost navštívit a současně je patřičně kvalitní, není úplně snadné. Myslím, že se nám to přesto podařilo, současně v inscenacích excelovali opravdu elitní herci, které nevidíme každý den,“ ohlédl se za přehlídkou šéf pořádajícího TK PLUS Miroslav Černošek.

V inscenaci Anděl v modrém se v rolích herce Jeana Maraise a básníka, dramatika i filmového režiséra Jeana Cocteaua představili charismatičtí Jiří Langmajer a Jiří Dvořák. Přestože šlo o poměrně náročné představení, diváci ocenili emocemi nabitou atmosféru doby, kdy Paříž byla hlavním městem světové kultury i bouřlivého vztahu dvou velkých osobností. V následujícím představení Vzpomínky zůstanou pak zářil manželský pár Zlata Adamovská, Petr Štěpánek a i tito protagonisté zaslouženě sklidili bouřlivý potlesk zaplněného hlediště.

Každé představení bylo jiné, v obou hrála hlavní roli láska. A ta má nejrůznější podoby. Někdy je laskavá, jindy umí být třeba krutá. Stejně pestrá byla také letošní přehlídka,“ hodnotil Černošek.

Spolupořadatelem Aplausu je od prvního ročníku statutární město Prostějov. „Myslím, že na začátku nikoho nenapadlo, že se z přehlídky stane jedna z nejvýznamnějších kulturních akcí roku v našem městě. Přesto je to tak, a za to je třeba pořadatelům poděkovat. Našim občanům se snažíme nabídnout to nejlepší a v případě Aplausu to stoprocentně platí,“ uvedl prostějovský primátor František Jura.

Dalším spolupořadatelem bylo Městské divadlo v Prostějově. Hlavním partnerem přehlídky pak byla čtvrtým rokem po sobě společnost PLP MICOS. „Přehlídku podporujeme, je to pro nás možnost, jak pomoci přivést do Prostějova kvalitní zábavu pro občany města, mezi nimiž jsou také naši zaměstnanci, jimž nabídneme hezký zážitek,“ řekl za společnost PLP MICOS Svatoslav Novák.