Nic není nemožné! Známý reklamní slogan lze zcela bez uzardění aplikovat i na hru Encyklopedie akčního filmu. Výpravná sci-fi komedie na motivy akčních filmů je divokou jízdou napříč časem a českou historií. Uplynulý pátek 26. ledna byla v Divadle Point na Husově náměstí k vidění další z repríz úspěšného představení. A diváci se opět více než dobře bavili!

Hra napsaná populárním hercem a režisérem Tomášem Dianiškou měla v prostějovském Divadle Point premiéru loni v březnu. Od té doby se dočkala řady repríz, během letošního ledna se konaly hned dvě krátce po sobě. A o obě byl mezi diváky velký zájem. Hře se tak alespoň prozatím daří navazovat na úspěch legendárního Testosteronu, který v Pointu vyprodával hlediště po mnoho sezón. Stejně jako Testosteron i Encyklopedii akčního filmu režíroval Jakub Hyndrich.  

V akční komedii se setkají dva kamarádi: učitel dějepisu Matěj a jeho kamarád Vašek. Matěj je fanouškem akčních filmů a Vašek miluje všechny holky a ze všech nejvíce Matějovu sestru. Jednoho večera se jim ale jejich plány vymknou z kontroly a ocitnou se zpět před rokem 1989. Mají za úkol zachránit Václava Havla a Chartu 77. Přitom musí přežít v nebezpečném retro světě, kde odevšad útočí zákeřní komouši. Hrdinové mají jen pár hodin na to, aby zachránili svět před zkázou. Jejich dobrodružství je plné akce, humoru, napětí, ale i romantiky s četnými odkazy na známé filmy jako například Návrat do budoucnosti či Terminátor. „Představení bylo naprosto úžasné a nabídlo neskutečný zážitek,“ pochválila nedávnou reprízu Marta Osladilová.

Nelze se tedy divit, že v Pointu chtějí s uváděním Encyklopedie akčního filmu pokračovat i nadále. Další repríza by měla být na „Husáku“ k vidění ve středu 28. února.