Ve čtvrtek se v divadelním sále Městského divadla v Prostějově rozezněly zvuky trumpety. Konal se zde koncert legendárního jazzového trumpetisty Laca Dézciho. Strhující atmosféra koncertu byl jedinečná.

Od svého vstupu na profesionální hudební scénu před více než padesáti lety se stal Laco Dézci žijící legendou, která etablovala styl moderního jazzu. „Jeho koncert prýštil energií, osobností a smyslem pro humor. Skvělé hudební vystoupení doplnil Laco Déczi osobními historkami ze života, a že bylo co vyprávět! Je až neuvěřitelné, v jak skvělé kondici tento hudebník je, navíc se také předvedl jako nesmírně skromný člověk. Během koncertu předvedl s kapelou Celula New York hudební zážitek. Hudba představovala obě základní polohy Decziho trubky, a to typickou baladičnost a uměřenou iberoamerickou rytmickou dráždivost. Nadšení jazzoví diváci a příznivci showmana s trubkou se skvěle bavili,“ popsala Večerníku Karin Konzbulová, ředitelka Městského divadla v Prostějově.

O přestávce koncertu diváci vykoupili skoro všechny desky i CD Laca Décziho, členů jeho kapely, ale i jeho knihy. „Se všemi příznivci se Laco velmi rád a ochotně fotil a rozdal mnoho podpisů. Vládla spontánní a vřelá nálada,“ uzavřela ředitelka prostějovského divadla Karin Konzbulová.