Nepříznivá epidemiologická situace, která trvá už celý rok, si vyžádala v mnoha ohledech změny. Některé jsou méně příjemné, ale čas od času přijdou i ty příjemné. Jednou z nich je březnový Prostějovský den plný on-line kultury, který je už doslova za dveřmi. Proběhne totiž již tento pátek. V čem bude spočívat?

„Ve virtuálním prostoru nabídneme kulturní program všem zájemcům a pro všechny generace. Oblíbená Míša Růžičková vystoupí s programem určeným nejen dětem z mateřských škol, Miroslav Zikmund společně s kapelou Novios zahraje seniorům a Radim Schwab zazpívá nejen pro střední vrstvu známé muzikálové hity,“ prozradila Milada Sokolová, náměstkyně primátora Statutárního města Prostějov.

Celá premiérová akce se uskuteční v pátek 12. března od 10.00 do 19.00 hodin a Prostějované budou moci vše sledovat prostřednictvím městských internetových stránek na adrese www.prostejov.eu.

A jak v souvislosti s koncem nouzového stavu vidí náměstkyně primátora příležitost začít pořádat běžné kulturní akce, a třeba už i s diváky? „Ve vedení města cítíme, že je potřebné podpořit nejen představitele kulturní scény, ale vrátit nám všem naději a víru, že se brzy vše v dobré obrátí. Upřímně ale v tuto chvíli nedokáži posoudit, co nám přinesou příští dny, ve všem je zatím velký zmatek. Buďme trpěliví a hlavně opatrní. Zatím nabízíme již zmíněnou on-line akci a já bych si moc přála, aby se lidem líbila a každý si vybral to svoje,“ míní Sokolová, která všechny Prostějovany zve tento pátek k obrazovkám.

 

10 letakmesto