Série vládních rozvolnění uvolňuje otěže i pořadatelům kulturních a společenských akcí. Po roce „bídy“ vlévá novou krev do žil možnost uspořádat tradiční Rock Maier Fest na pláži U Vrbiček na plumlovské přehradě také Petru Zlámalovi, majiteli umělecké agentury HIT TRADE. Je tak nasnadě, že rockoví muzikanti znovu oživí přehradu. A nejen to. Hudební produkce bude letos oživena o jednu horkou novinku. Festival začne první ze tří naplánovaných akcí už v sobotu 19. června a milovníci rockové muziky najdou na pláži U Vrbiček velice atraktivní zázemí. Vše totiž bude „vyšperkováno“ mnoha stánky s rychlým občerstvením, kterému budou vládnout burgery a hot-dogy. Ano, první Burger Rock Fest je už za dveřmi!

 

Prostějovská agentura HIT TRADE začíná sérii tří kulturních akcí v rámci festivalu Rock Maier Fest už v sobotu 19. června! A půjde o novinku jinak tradičního každoročního programu. „rozhodli jsme se navázat na současnou situaci, kdy bylo přes dlouhou dobu vše uzavřeno a gastro obory fungovaly pouze formou výdejních okének. Hodláme uspořádat první ročník takzvaného rychlého občerstvení ve stylu burgerů, hot-dogů, langošů a podobně. Akci jsme nazvali Burger Rock Fest. To znamená, že tato akce je spojením gastronomie s převážně rockovou hudbou. Účast nám přislíbili odborníci a specialisté, kteří jsou mistry v kuchařském umění, například Angel grill Foodtruck, Pluhař Foottruck, Zámecká zahrádka Konice, restaurace U Hudečků, restaurace u Chmelů, pan Křupka a Národní dům, občerstvení Sandokan, Létající Langoše, občerstvení Max, občerstvení U Dvou přátel, a spousty dalších partnerů, se kterými je pan Kocourek v jednání. Chceme návštěvníkům zpříjemnit sobotní odpoledne a po tak dlouhé době jim nabídnout nevšední odpočinek a zábavu spojenou s dobrým jídlem a skvělou muzikou, na kterou se mohou všichni těšit už 19. června od 15.00 hodin,“ avizuje Petr Zlámal s tím, že připraveny budou i trdelníky, francouzské palačinky a jiné laskominy. Zábavu pro rodiny s dětmi jako jsou skákací hrady a podobně, zajistí provozovatel areálu Radek Kocourek.

Akce bude tedy plná dobrého jídla a pití, ovšem k tomu všemu bude k vidění a samozřejmě i slyšení výborná muzika. O účinkujících už je také jasno. „Na této akci se kromě zmiňovaných odborníků z gastronomické oblasti představí především prostějovská kapela Keks, která svými písněmi připomene mnohým návštěvníkům mladá léta a oživí spousty vzpomínek prožité s touto věhlasnou kapelou. Další, kdo se nám na této akci představí, je nové seskupení, které vytvořilo revivalovou kapelu Elán s excelentními muzikanty. Samozřejmě nebude chybět rockové seskupení muzikantů kapely Quercus ve formaci AC/DC Back is Black a neméně známá sestava Suzi Quatro Pv revival. Tuto akci doplní vloni vzniklé rockové seskupení SmeTuZas, aktéři si mimo jiné říkají Pytlíkova banda, ve kterém se objevuje Roman Doležel Pytlík, a celé to zahájí po 15. hodině staré seskupení Sláva band,“ poodhaluje roušku hudebního programu Zlámal s tím, že další překvapení už prozrazovat nebude. „Pokud bychom vše prozradili, tak už by to překvapením nebylo,“ usmívá se lišácky šéf umělecké agentury a hlavní organizátor rockového festivalu na pláži U Vrbiček na plumlovské přehradě.

Večerník se pochopitelně zajímal také o to, co dále agentura HIT trade na letošní léto chystá. „Je to jednoduché, můžeme připravit pouze to, co nám stát a vláda umožní. Proto je vše připravováno dopředu, ale zcela doladěno na poslední chvíli. Novinkou je první ročník Burger Rock Festu, nebude samozřejmě chybět tradiční letos již XIV. ročník Rock Memory of, koncert největších rockových vzpomínek na všechny prostějovské muzikanty, kteří už nejsou mezi námi. Tímto jim vzdáváme hold. Každý rok se bohužel řada zesnulých muzikantů rozrůstá a letos tomu není jinak. Do rockového nebe odešli další. Například JUDr. Alois Grumlík, který byl jedním z prvních managerů prostějovských bigbítů, a minulý týden Miloš Humpa, ten patřil mezi specialisty v opravách hudebních aparatur a techniky prostějovských kapel. Léto U Vrbiček pak doplňuje v polovině měsíce srpna klasický Guláš Rock Fest,“ předestřel Petr Zlámal.