Definitivní tečku za jednou z hlavních kulturních událostí letošního léta měla udělat výstava jediné fotografie. Ale pořádné! Panoramatickou fotku Vladimíra Franze složil Petr Sládek z celkem 33 dílčích snímků.

 

 

Fotografie měla být vystavena od uplynulého úterý 3. listopadu v Galerii umění v prostějovské Demelově ulici. „Ze známých důvodů jsme to museli zrušit,“ informoval galerista Jindřich Skácel, který stál i za expozicí obrazů Vladimíra Franze, jež byla až do konce srpna k vidění v OC Zlatá brána.

Sama fotografie vznikla na chalupě Vladimíra Franze v jihočeských Dožicích. „Spolupráce s ním byla skvělá, oblékl se do výstředních žluto-zelených sportovních kalhot, které k jeho povaze náramně seděly. I prostředí jeho chalupy plné obrazů mělo nezaměnitelnou atmosféru,“ ohlédl se známý prostějovský fotograf Petr Sládek, který v rámci cyklu originálních panoramatických portrétů zachytil celou řadu osobností známých nejen z prostějovského prostředí.

Po svatbě a založení rodiny se však tvorbě nevěnuje tak intenzivně jako v minulosti. Poslední panoramatický portrét tak vytvořil již před třemi lety, když zvěčnil kastelána zámku v Čechách pod Kosířem Martina Váňu. „Vždy se jednalo o lidi žijící v nějakém jedinečném prostředí, které zároveň charakterizovalo jejich povahu,“ vysvětlil Sládek, který se do povědomí široké veřejnosti nejvíce zapsal seriálem poetických zasněžených krajinek vytvořených na ženském těle či humornými příběhy buráků.