Prostějovské divadlo konečně ožilo. Po nekonečných 257 dnech ticha zazněla uplynulé úterý 15. června z jeviště Městského divadla v Prostějově hudba Viléma Veverky a dalších muzikantů sdružených do Ultimate W Bandu.

Pro zhruba dvě stovky diváků to byla jedinečná příležitost uvědomit si, jak zásadně jim podobné akce chyběly. A u toho Večerník nemohl chybět!

 Vilém Veverka je zřejmě nejznámější český hráč na hoboj, který mimo mnoha jiného zvítězil na jedné z nejprestižnějších světových soutěží v japonském Tokiu. Do Prostějova dorazil i se svým Ultimate W Bandem tvořeným sedmi muzikanty. Dvoje housle, jednu violu a violoncello tak ještě rozšířilo „jazzové trio“ v podobě klávesisty, kontrabasu a bicích. První polovina koncertu patřila veselým melodiím Antonia Vivaldiho. Uzavřela ji precizně zaranžovaná píseň z repertoáru legendárních Led Zeppelin Kashmir. „Tahle skladba poslala více lidí do vesmíru jako NASA,“ glosoval jeden z posluchačů.
Koncert Viléma Veverky byl odložen celkem třikrát. Sám muzikant si pobyt na jevišti po dlouhé nucené pauze vyloženě užíval a několikrát z něj zmínil mimo jiné dlouholetou dramaturgyni prostějovského divadla Evu Zelenou. „V rámci cyklu abonentních koncertů uslyšíte ještě spoustu skvělé hudby. Ale nám už prostě nikdo nevezme, že jsme byli první,“ prohlásil mimo jiné urostlý muž, který si dle vlastních slov vzal za cíl vyslovovat stejně dobře jako herec Jiří Adamíra.
Druhá část koncertu patřila dílu argentinského skladatele Astora Piazzoly, jehož lahodné Libertango skutečně svádělo nejen k tanci, ale i k lásce. Pro většinu posluchačů bylo následně asi velkým překvapením, s jakým až rockovým nádechem lze zahrát skladbu „otce symfonie“ Josepha Haydna. Vše uzavřela skladba slavného Ennia Morriconeho z filmu Machine Gun McCain. Následoval dlouhý aplaus vestoje.
„Všichni posluchači prožívali výsostnou hudbu mimořádných muzikantů s nebývalou intenzitou a zase si naplno uvědomili, že opravdové, živé setkání hlediště a jeviště nenahradí žádné záznamy a streamování. Tenhle koncert bude patřit k těm, na které se nezapomíná,“ shrnula ředitelka prostějovského divadla Jana Maršálková.
Po konci koncertu se Městské divadlo opět zahalilo do ticha, opět ožije až s koncem letních prázdnin.