Komorní atmosféra a taky ne úplně obvyklé prostředí sklepení pod kamenným sálem, zároveň však také natěšení a vděční diváci. To vše čekalo v pátek v podvečer Divadlo Point v Plumlově. Po letech se sem vydali zahrát, tentokrát hru Miluju svůj mobil. Hra s obsazením Martina F. Smékalová, Jakub Mojžíš Krejčí, Vítězslav Lužný, Jan Šprynar, Lukáš Kameníček a také principál Aleš Procházka vnesla velmi vtipný pohled do toho, jak můžou mobily sbližovat, ale jak také dělají ze dvou do té doby blízkých lidí cizince. „Psali jsme si odevšad: z koupelny, z obýváku, z kuchyně do koupelny,“ vypočítával například Lukáš Kameníček. Všichni muži pak dávali k dobru své příhody ze vztahů a taky z fungování v „mobilovém“ světě.

Hra pak byla okořeněná mnoha záležitostmi, například Vítězslavem Krejčím v roli duchovního. Nebo Martinou F. Smékalovou v několika rolích, přičemž v jedné z nich na sobě měla kostým krevety. „Bylo to boží, úplně úžasné. Neskutečně jsem si to s ostatními užil,“ konstatoval po představení Aleš Procházka. A zjevně nebyli herci sami, diváci se smáli, někdy valili oči, celkově se ale dobře bavili. Zejména při chválení Boha… a signálu. I v dalších větách a scénkách, které vcelku přesně odráží dnešní pohled na ulice či do parků. „Jedna duše, jedno tělo, jeden mobil,“ byla jen jedna z nich.

Pokud se ale někteří z diváků v dění na pódiu našli, nedali to znát. Případně se smáli v tu chvíli nejen gagům herců, ale i sobě. „Nebylo narváno. Ale publikum reagovalo ve chvílích, kdy jsme to čekali,“ pochvaloval si Aleš Procházka. Spokojený byl i kastelán zámku Pavel Zástěra. Čekání na návrat Pointu do Plumlova bylo dlouhé. Comeback se ale povedl. „Poinťáky znám, není problém se na představení domluvit. Sám jsem představení viděl už potřetí. A líbilo se mi stejně jako obě předešlá,“ přidal své hodnocení kastelán památky. Nepůjde přitom o poslední divadelní představení během léta v Plumlově. 30. července zde bude představení o Baldessari Plumlovské.