Famózní, excelentní a působivé. Přestože předpovědi počasí na sobotní večer doslova a do písmene strašily bouřkami a přívalovými dešti, na pláž U Vrbiček na plumlovské přehradě dorazilo odhadem hodně přes tisíc fanoušků rockové muziky. A bouře tu opravdu nastala! Ovšem jiná, než předpovídaly „rosničky“. Pět nestárnoucích kapel zde předvedlo svá vystoupení, která si vysloužila bouřlivé ovace stovek návštěvníků již čtrnáctého ročníku ROCK MEMORY OF. A tradičně se také vzpomínalo na zesnulé rockery, kteří v uplynulých desetiletích opustili tento svět.

Oproti předchozím ročníkům začal letošní Rock Memory Of až v šest hodin večer a tento tah se organizátorům vydařil. V tu dobu už byla pláž U Vrbiček velice slušně zaplněna rockovými fanoušky a jejich počet se neustále postupně navyšoval. „Celý minulý týden předpověď počasí ukazovala přívalové deště a bouřky na pátek i na sobotu, dokonce jsem uvažoval o přesunutí akce na jiný termín, poněvadž jsem neměl ‚suchou variantu‘. Společenské centrum slouží jako očkovací centrum a víceúčelová hala začala s výrobou ledu. Situace byla velmi nepříjemná, ale nakonec nám pomohli naši kamarádi tam nahoře a počasí nás neohrozilo. Ani průběh akce a ani náladu všech účinkujících i návštěvníků. Přes všechna úskalí a omezení, která nám připravuje vláda každý nový den ve vztahu ke covidovým opatřením, se akce vydařila. Co víc říct, bylo to famózní,“ pochvaloval si Petr Zlámal, ředitel pořádající umělecké agentury HIT trade.

Sobotní rockový večer u plumlovské přehrady zahájila kapela ATD, kterou po hodině vystřídal Kontakt. Těsně před devátou hodinou zahrála a zazpívala již zcela zaplněné pláži U Vrbiček kapela Plus, ve které za bicími tradičně usedá i Petr Zlámal. „Jako vždy jsem si to maximálně užíval! A letos ještě o to více, že zvukař Kamil Řezníček se svým týmem odvedl maximální práci a jeho zvuk byl dokonalý. Stejně jako celý servis s tím spojený. Tady bych chtěl opravdu zvlášť poděkovat Kamilovi, Daliborovi a celé partě, která s nimi pracuje za opravdu profesionální přístup a výkon. Celá akce proběhla tak, jako kdyby nevystupovaly amatérské kapely, ale hvězdy showbyznysu. A jsem nadšený z toho, že naše kapela Plus se zpěvačkou Luckou Pavlíčkovou mohla přispět k báječné sobotní atmosféře na pláži U Vrbiček,“ sdělil Večerníku hlavní organizátor Rock Memory Of Petr Zlámal.

Kapelu Plus pak na pódiu vystřídala skupina KEKS PV se zaskakujícím bubeníkem Petrem Marákem, který se zhostil úkolu nahradit Petra Hubeného excelentně. Celý sobotní večer na pláži U Vrbiček uzavřelo tradiční rockové seskupení QUERCUS s kytarovým kouzelníkem Jirkou Dubem Dubanským a se zpěvákem Petrem Frediem Navrátilem, jehož hlasový fond jen úžasný. „Quercus byl tou pomyslnou třešničkou na dortu zvaném Rock Memory Of,“ pochválil rockery sám Petr Zlámal.

Návštěvníkům se akce velice líbila, což dávali najevo nejen svým aplausem, ale i jasnými názory. „Kdepak ty dnešní ztřeštěné kapely s tím jejich tuc tuc a podobnými vodrhovačkami! Tohle je pravá muzika,“ neskrýval nadšení legendární fotbalový trenér Petr Uličný, který má u plumlovské přehrady chatu a je tradičním účastníkem akcí. „Je mi už přes padesát a na tyto kapely jsem chodila ještě za bolševika, když hrály na venkovských zábavách. Připadá mi, že to bylo včera, obzvláště když ty muzikanty pořád vidím a slyším hrát,“ svěřila se Večerníku Blanka Neubauerová z Prostějova.

Z obrovské návštěvy fanoušků byl v sobotu „omámen“ i hlavní organizátor čtrnáctého ročníku Rock Memory Of. „Samozřejmě mě to překvapilo a velmi potěšilo ve vztahu ke všemu, co předcházelo letošnímu ročníku. A věřím, že návštěvníci si akci užili a byli maximálně spokojeni,“ uvedl Petr Zlámal.

Celý letošní festival Rock Maier Fest ale ještě zdaleka nekončí! Fanoušci dobré muziky a také výborného jídla se mohou těšit i na srpen. „Letos by měl ještě proběhnout tradiční Guláš Rock Fest opět na pláži U Vrbiček, a to v sobotu 14. srpna od 15.00 hodin. A dovolte mi, abych za letošní Rock Memory Of poděkoval návštěvníkům, všem kapelám a účinkujícím, ochrance pana Burdy, svému synovi Tomášovi, své ženě Evě, která zajištovala cateringový servis pro muzikanty, a také panu Radku Kocourkovi za vytvořené zázemí a samozřejmě všem partnerům, bez kterých se podobné akce nedají konat,“ uzavřel vzkazem přes Večerník Petr Zlámal.