Letní večer, nádherné prostředí, spousta piva a výborné muziky, pro všechny příznivce českého rocku i bigbítu jednoznačně snový večer. Tak by se dal charakterizovat první prázdninový pátek v konickému zámeckému parku, který patřil všem milovníkům klasického bigbítu. Všichni přítomní fanoušci dnes již legendárních regionálních uskupení si museli přijít na své. Nebe pod mrakem sice chvílemi zlobilo a hrozilo deštěm i bouřkou, ale i díky vynikající hudbě si nakonec „živly daly říct“.  Během večera nechybělo ani překvapení v podobě křtu desky ikony konické hudby Vlastimila Grepla.

 

Program nabité páteční noci zahájila kapela Quercus, během které se už začala zámecká zahrada postupně plnit a atmosféra nabírala grády. Po ní se na obrovském pódiu představila kapela Děda Mráz, která roztančila fanoušky nejen svými hity. Třetí kapelou v pořadí byla další legenda regionálních tanečních zábav Junior. A to už pod drtivou většinou fanoušků parket praskal ve švech.

„Jsme opravdu rádi, že jsme se tu mohli zase sejít. Musím poděkovat i větru a dešti, že nás dnes nakonec ušetřily. Obrovský dík patří také organizátorům, hlavně pak skvělému publiku, které zde zase jako obvykle vytvořilo nádhernou kulisu,“ prozradil ředitel Městského kulturního střediska v Konici a člen kapely Junior Tomáš Vrba.

Hned po této kapele měla přijít zřejmě největší legenda na Konicku skupina Merkur. Ta provází své příznivce už neuvěřitelných padesát let. Ještě před ní se však objevilo překvapení večera, kdy se v areálu křtila nová deska Vlastimila Grepla s názvem Táborákové a žukové písně. „Proč táborákové, je asi všem jasné, a žukové z toho důvodu, že Vlasťa jezdil dlouhé roky legendárním vozem Žuk, který mu stál před domem ještě nedávno,“ prozradil Tomáš „Mamut“ Grepl, hlavní organizátor této události.

Ještě před křtem alba potěšil fanoušky melodickými písněmi z dob začátků kulturního dění v Konici. Po křtu se pak ještě na pódium vrátil a pro změnu nachystal pro diváky písně peprnějšího rázu, které přítomné velmi pobavily.

„Jsem tu každým rokem a vždycky se těším. Tady v tom prostředí to má něco do sebe. Já jsem na koncertech většiny těchto uskupení strávil mládí, právě s jejich hudbou mám spojenou řadu zážitků, na které už teď mohu jen vzpomínat,“ říkal s úsměvem účastník Josef, zarytý fanoušek bigbítu.

Pak už přišla na řadu kapela Merkur. Sice začala asi s hodinovým zpožděním podle připraveného programu, to však nikomu z posluchačů vůbec nevadilo. Při jejích hitech už parket opravdu nestačil, vedle dobře známých písní nezapomněla kapela přidat i řadu vzpomínek z dob minulých.

Další kapelou v pořadí byl Marasd, spontánní akci všech příznivců korunovaly zajímavé taneční kreace. Po nich dostala svůj prostor také skupina Arest a v nastoleném trendu vynikajících výkonů pokračovala. Celý večer až do pozdních nočních hodin zakončila ve vynikajícím stylu i poslední kapela Demence.

Letošní prázdniny tak v zámeckém parku odstartovaly opravdu ve velkém stylu a legendy regionálního bigbítu jasně ukázaly, že stále dokáží nabídnout svým posluchačům úžasnou show, které také notně přispěla skvěle připravená stage i vynikající akustika v areálu.