Novou tradici se nejspíš letos podařilo založit Kulturnímu klubu Duha. Ten před měsícem zorganizoval Pro fest rock, festival pro amatérské kapely vyznávající rock a hard rock. A co víc, pro kapely, které často pocházely z Prostějovska. „Na srpen ale plánujeme pokračování. Tentokrát ale s jiným hudebním žánrem a více kapelami,“ připomněla už tehdy za Duhu organizátorka akce Pavla Vašková.


A jak řekla, tak se i stalo. Už na tuto sobotu, tedy 7. srpna, je v plánu další Pro fest. Tentokrát ovšem ne s přízviskem „rock“ ale „country“. Místo pěti kapel jich bude k poslechu hned sedm, hned pět přitom z Prostějovska. Lidé se mohou těšit třeba na Tavernu ale také – jak symbolické v dnešní době – na skupinu Karanténa, která program na nádvoří prostějovského zámku otevře.
Návštěvníci se pak mohou těšit nejen na útulné prostředí nádvoří památky a na příjemný hudební zážitek. Ale zároveň také na občerstvení, které bude při vstupu k zakoupení. Pokud tomu počasí dovolí, čeká nepochybně jak interprety, tak posluchače příjemný večer.