Nová tradice? Snad ano. Už podruhé se totiž během letoška mohli lidé nechat oslovit hudbou na Pro Fest Country festivalu. A to opět na nádvoří zámku.

Jedna věc však byla od červencové premiéry odlišná: hudební styl. Zatímco před necelým měsícem patřil zámek rocku a tvrdší muzice, tentokrát dostalo přednost country. A opět u toho nechyběl ani Večerník.

Celkem se uplynulou Představilo se sedm kapel, z nichž pět bylo z Prostějova. A ty to během celého odpoledne a večera rozbalily ve velkém stylu. „Bylo to super, rádi jsme to uspořádali. Podařilo se ve spolupráci s Martinem Soldánem sehnat super kapely. A třeba Dobré ráno blues band, ti předvedli famózní muziku. Ale to už jsou taky profíci,“ konstatovala za Kulturní klub Duha jeho vedoucí Pavla Vašková.

Ta spolu s Martinem Soldánem z kapely Tres Soldanos si celou akci vzala za svou. „Martin dostal nápad na uspořádání country festivalu. A já shodou okolností taky. Sešlo se to tedy, domluvili jsme se a bylo. Věřili jsme, že country má nejen na Prostějovsku základnu muzikantů, ale také fanoušků. A to se potvrdilo. Přitom ve městě žádný country festival není,“ upozornila Pavla Vašková.

Na festivalu zazněla čeština a hlavně angličtina. Nechyběla hudba Bryana Adamse ani Depeche mode. A v hledišti byla vidět spousta kovbojských klobouků a dobrá nálada. „Na country jsem vyrůstala. Radost jsme tak my organizátoři nadělili nejen divákům, ale i sobě. Třeba se nám tak podařilo začít povedenou tradici,“ doufá Vašková.