Činohra Moravského divadla v Olomouci zavítala v pátek do zámeckého parku v Brodku u Prostějova. Zde si tak diváci, kterých pár stovek určitě dorazilo, mohli vychutnat jednu z nejznámějších divadelních komedií Sluha dvou pánů. I když se po letní pauze činohry jednalo pro většinu herců o první představení, rozhodně nezklamali. Ba právě naopak. Proměněný zámecký park na divadelní jeviště zvedal diváky ze sedadel a od smíchu nezůstalo jedno oko suché.

V inscenaci této ryzí komedie v podání Moravského divadla by se opravdu jen těžko našla nějaká chybička. Ústřední postava Truffaldina v podání herce Romana Vencla byla jednoznačně stěžejním prvkem a dokázala bavit od první minuty až do samotného závěru. Během jeho služby dvojici zamilovaných Beatrice a Florinda čekal jeden zábavný moment za druhým. Ve scénáři této komedie navíc nechyběla ani často probíraná témata dnešní doby, což hře dodalo další překvapivý, ale zábavný směr, který dokázal nadchnout.

Divák se tak setkal s vtipnými narážkami na českou politiku, pandemii koronaviru, české sportovce, městys Brodku i okolní vesnice, ale také třeba pevnost Boyard. Do provedení hry navíc všechny tyto aspekty skvěle zapadly, jako by tam byly už i v originálním znění, a diváci je ocenili vřelým potleskem.

Kromě jeviště se herci také ukazovali i mezi diváky a dokázali je zapojit do dění. Nutno dodat, že některé scény byly možná ještě více improvizací, než si samotní herci představovali, a několikrát se ani oni nedokázali ubránit hlasitému smíchu, obzvláště ve druhé gradující části inscenace. V žádném případě by se to však nedalo hodnotit negativně, protože právě tyto scény všechny přítomné bavily nejvíce. „Na tomto představení jsem už potřetí a musím říct, že vždycky se směji snad ještě více než předtím. V každém vystoupení se vždy objeví něco nového, co byste nečekali. Jsou to opravdu špičkoví herci,“ hlásila jedna z přítomných divaček při svém odchodu.

S celým večerem byla jednoznačně spokojená i jedna z hlavních organizátorek této akce Marie Kaplánková. „Byl to naprosto úžasný večer, činohra Moravského divadla ukázala svou nadstandardní kvalitu, bylo vidět, že se všichni diváci náramně baví a užili si opravdu krásný večer plný humoru. I počasí bylo pro všechny opravdu ideální a nyní doufáme, že se nám na takovou akci podaří navázat i v dalších letech a naše spolupráce s Moravským divadlem bude pokračovat. Do příštího ročníku už nějaké možné představení mám, ale ještě je k tomu daleko. Určitě jsme však rádi, že se do Brodku zase vrací i takováto kultura, která tu poslední roky chyběla,“ prozradila.

V krásném areálu zámeckého parku se tak diváci dočkali opravdu skvostného představení, které ocenili na konci dlouhým potleskem vestoje, a domů si odnesli řadu zážitků a hlavně pozitivní náladu, jež je v této době obzvláště vítaná.