V rámci Prostějovského léta se uplynulou středu před radnicí společně s kapelou Hrůzy publiku představil známý český zpěvák Michal Hrůza. A že se bylo na co dívat a co poslouchat. Druhý ze tří koncertních dnů tohoto týdne přilákal velké množství fanoušků tohoto interpreta a náměstí T. G. Masaryka bylo zcela našlapané. V průběhu večera se drtivá většina fanoušků přidala a pěla známé hity s kapelou, na některých místech se dokonce i tančilo. Středeční večer tak dopadl na výbornou a hrůza to nebyla ani náhodou.

Středeční podvečer začala na náměstí kapela mladých hudebníků ze Slovanského gymnázia Olomouc Deus ex machina aneb Mladé hudební naděje. Ta své vystoupení začala po osmnácté hodině a předvedla fanouškům, že o ní ještě určitě uslyší. Jejich tvorba zahrnuje široké spektrum žánrů a na své si tak přijde téměř každý. Prvky rocku, popu, klasiky, ale také třeba rapu se prolínaly a nesly náměstím.

Po tomto hodinovém vstupu se už začalo vše připravovat na hlavní koncert. S odbitím dvacáté hodiny na stage dorazila kapela Hrůzy se svým frontmanem a zpěvákem Michalem Hrůzou, který se na tuzemské hudební scéně pohybuje už více než pětadvacet let. Jeho písně lidé znají nejen z rádií, ale také televize jako seriálové či filmové soundtracky. Stačí si vzpomenout například na Vyprávěj, Pohádky pro Emu, Zakázané uvolnění, v poslední době pak velmi oblíbenou Slunečnou. 

Na začátku vystoupení poslal pozdrav celému Přerovu, což následně vysvětloval prohranou sázkou se členem kapely… Místní touto scénou sice pobavil, i když se v první chvíli zdáli přece jen trochu zaskočeni.

 

Pak už se Hrůza chopil kytary a začala pravá salva dobře známých písní, kterých má tento zpěvák v repertoáru nepřeberné množství. Příznivci interpreta se tak dočkali šlágrů jako 1+1, pro Emu, Budu ti vyprávět, Kovbojské, Zejtra mám a mnohých dalších. S velkou chutí si hity zazpívali společně s ním a na vzdálenějších místech se i tancovalo. Nálada byla veskrze pozitivní.

„Na Michala jsem se vážně těšila. Poslouchám ho už od období, kdy ještě hrával s Ready Kirken, mám ho ráda už více než dvacet let. Myslím si, že u nás snad není ani jiný interpret, který by dokázal složit tolik krásných titulních písní k filmům a seriálům jako on. Takže i díky němu je spousta seriálů a filmů, na které si člověk vzpomene či si je pustí, vyšperkovaná právě díky jeho písním,“ svěřila se Večerníku paní Hana, která si koncert užívala z místa v prvních řadách.

Nebavili se však pouze vrstevníci tohoto interpreta, ale také ti nejmenší, kterých zavítalo před radnici velké množství. Pobaveně si broukali písně, které poznávali.

V průběhu večera využil zpěvák i s celou kapelou možnosti sejít z pódia za diváky, taky neopomněl popřát k narozeninám jednomu ze svých kolegů. „Když jsem tady viděl tu možnost, tak jsem jí musel vyzkoušet. Obvykle jsem na pódiu s kytarou a mikrofonem, takže se příliš z místa nedostanu. Musím říct, že to je opravdu skvělé a rád to začnu praktikovat pravidelně. Kluci taky nejprve říkali, že nejdou, a nakonec z toho byli nadšení,“ vysvětloval s úsměvem Michal Hrůza.

Více než hodinový koncert zakončil dlouhotrvající potlesk znějící přes celé náměstí. No a ani po jeho ukončení lidé nikam příliš nespěchali a užívali si ještě doznívající nálady a pohodové atmosféry, která se během celého odpoledne a večera vytvořila. Obě kapely se postaraly o zaplněné středeční náměstí, odreagování a pohodu, což k létu neodmyslitelně patří.

Třemi koncerty ve třech dnech se tak Prostějovské léto pomalu loučí. Příští týden však ještě nabídne poslední vystoupení, které v pátek od 18.00 hodin přiláká spíše mladší publikum, kdy se před radnicí představí dívčí skupina Lollipopz.