Po vystoupení Pokáče a Michala Hrůzy patřilo ve čtvrtek večer pódium před prostějovskou radnicí revivalovým kapelám. Nejprve zazněl převzatý repertoár od Smokie revival společně se Suzi Quatro revival, následně od osmé hodiny večerní předvedlo zhruba pěti stům diváků své umění uskupení The Backwards imitující legendární The Beatles. Slovenští hudebníci známí jak v Evropě, tak i ve Spojených státech nahradili Hanu Zagorovou, jež kvůli zdravotním potížím ani letos do Prostějova nepřijela.

 

„Vystoupení všech kapel, které se ve čtvrtek představily prostějovskému publiku, bylo úžasné! Vládla uvolněná atmosféra, lidé si pobrukovali písničky, pohybovali se v rytmu. Měla jsem radost, že na náměstí ve čtvrtek zavítaly i starší ročníky, aby zavzpomínaly na hudbu svého mládí. Pevně věřím, že se lidem celý program Prostějovského kulturního léta líbil a že si v něm našli to své,“ uvedla pro Večerník Milada Sokolová, náměstkyně primátora statutárního města Prostějova. 

Kapelníkem a současně bubeníkem obou prostějovských revivalových skupin Smokie a Suzi Quatro

je Petr Zlámal, jenž si čtvrteční vystoupení velice užíval. „V rámci možnosti ve mně panuje maximální spokojenost. Škoda jen neúčasti Hany Zagorové. Mít příležitost vystupovat před takovou zpěvačkou by byla pro nás obrovská čest. Přesto chci poděkovat paní magistře Drmolové z Duhy, že nás zařadila do programu Prostějovského léta,“ vzkázal Petr Zlámal, který jen trošku litoval čtvrtečního pokaženého počasí během vystoupení. „Bohužel počasí nejsme schopni ovlivnit, ale přesto chci poděkovat všem divákům, že na náměstí dorazili, a nemyslím si, že by jich bylo až tak málo. Ještě jednou děkuji všem, kteří nás přišli podpořit,“ uvedl Petr Zlámal.

Pak už se náměstím T. G. Masaryka rozezněly legendární pecky od The Beatles. Revivalové seskupení The Backwards nezklamalo a potvrdilo zvěsti, jež se o něm nesly. Kapela je známa svým smyslem pro detail, za což si vysloužila 1. místo na nejprestižnějším festivalu Beatles revivalů na světě New York Beatlefest v roce 1998 a v roce 2003, když svůj titul přijeli obhájit. Ocenění získali jak za nejlepší zvuk, tak i za nejlepší image. „Dnes je tato kapela známa jak v Evropě, tak i ve Spojených státech, kde odehráli koncerty v největších městech dvaceti tří států. Byla to dobrá volba jako zástup za koncert Hany Zagorové, který zpěvačka z vážných zdravotních důvodů zrušila,“ podotkla Sokolová.

Prostějovské léto na prostějovském náměstí skončí definitivně v pátek 3. září. „Zakončíme ho vystoupením kapely pro náctileté Lollipopz. Dovolím si popřát všem krásný zbytek prázdnin a doufám, že jsme všichni načerpali dost sil, abychom zvládli další nástup školního roku,“ uzavřela náměstkyně prostějovského primátora.