One woman show a excelentní výkon jedné z nejznámějších českých hereček Simony Stašové. Zřejmě takto se dá nejlépe vystihnout čtvrteční činoherní představení v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem.

Příběh Shirley Valentine o ženě na hranici středního věku, která si náhle uvědomuje, že celý dosavadní život byl pouze o povinnostech, nikoli o snech a touze, v komediálním, někdy až tragikomickém duchu bavil diváky zámeckého parku vyprodaného do posledního místa. Ani intenzivní déšť během přestávky je neodradil, a tak si mohli přítomní naplno užít výkonu Simony Stašové, dobré zábavy a krásné atmosféry večera, byť chladného.

Jen Simona Stašová a rekvizity. Více toho k pobavení publika známá herečka nepotřebovala a diváky svým excelentním výkonem doslova uhranula. Shirley Valentine je jméno dívky, kterou už ta současná čtyřicetiletá manželka a matka od rodiny dávno není. I přes všechny povinnosti však v ní zvítězí touha vrátit se v čase do role mladé dívky plné snů a ideálů. Skvěle napsaná hra britského komediografa Willyho Russella pak v podání známé herečky vypadá jako hra napsaná přímo pro ni.

V rámci více než dvouhodinového monologu hlavní představitelky se diváci náramně bavili. Řada důvtipných scén a imitací hlasů nebrala konce. Do hry byla také velmi vhodně zakomponovaná aktuální hojně propíraná témata, nechyběla ani peprnější slůvka, která však v žádném případě neurazila. Jednoznačně největší aplaus sklidila herečka, když dokázala skvělou hanáčtinou okořenit jednu ze scének na dovolené v Řecku.

A i když si po celý den počasí doslova dělalo, co chtělo, nakonec se umoudřilo a na večerní představení bylo vše perfektně připraveno. Očekávaný déšť se tak nekonal, jen krátká, ovšem intenzivní přeháňka během přestávky znemožnila návrat herečky zpět na jeviště. Ale i nebíčko asi zajímalo, jak celý příběh dopadne, nechtělo si ho kazit deštěm, a tak mohla bravurní komedie pokračovat.

I přes chladnější podvečer, který nastal se západem slunce, odehrála celou druhou část herečka v žabkách a sporně oděná jako na pláži v Řecku a zvládla to opravdu výborně. „Já vám všem děkuji, že jste přečkali jak tu krátkou přeháňku, tak chladnější počasí. Obvykle tuto pasáž hraji pouze v plavkách, ale stále častěji přicházím více oblečená jako dnes, už to není, co to bývalo. Já se však na rozdíl od vás mohla alespoň hýbat, zatímco vy jste jen seděli,“ poděkovala při závěrečném potlesku ve stoje herečka s humorem sobě vlastním a během celého vystoupení dokazovala, že opodstatněně patří mezi nejlepší české herečky současnosti.