Jste studentem střední školy? Baví vás psaní? Nebojíte se jít s kůží na trh? Chcete získat cennou zpětnou vazbu na vlastní tvorbu? Přišla by vám vhod finanční odměna? Pokud ano, pak máte až do konce listopadu jedinečnou příležitost zapojit se do třetího ročníku literární soutěže pro studenty středních škol Olomouckého kraje, kterou vyhlásilo Gymnázium Jiřího Wolkera.

 

Soutěž je vypsána ve dvou kategoriích. Zaslat tak můžete buď povídku v rozsahu maximálně 5 normostran, nebo tři básně. Téma je volné a jednotliví studenti se mohou zúčastnit obou kategorií současně.

Vítězové kategorií si odnesou finanční odměnu 2 000 korun, pro zbylé oceněné bude připravena tisícikoruna. „V porotě budou takové osobnosti jako například chartista a bývalý bubeník skupiny Plastic People of the Universe Jan Schneider, či bývalá ředitelka městského divadla Alena Spurná. Duší celého projektu je Michal Marek, který u nás vede nepovinný předmět tvůrčí psaní,“ upozornil nás ředitel GJW Michal Müller.

Práce s uvedením jména autora, školy a ročníku lze zasílat do 30. listopadu na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Do předmětu je třeba uvést heslo Literární cena GJW.