Ples v září a pod otevřeným nebem, přesně tak vypadal první ročník open air edice The Plesu v trávě, který proběhl 3. 9. na Paloučku před Sklubem.

Originální nápad, kterým chtěli organizátoři vytvořit novou olomouckou tradici v sobě snoubil taneční ples se zahradní slavností. Návštěvníci se mohli těšit z pevného tanečního parketu, na kterém již při zahájení vyrazil všem zúčastněným dech taneční pár z TK Olymp Olomouc, Hana Šišková a Vilém Šír. Příjemná atmosféra se toho dne nesla areálem nejen díky skvělé olomoucké bandové kapele New Street Band, ale také díky vtipnému moderátorskému duu Jan Halíř a Vítězslav Kružík.

Již tradiční zábava v podobě tanečních lekcí nesměla chybět ani v letní edici plesu, mnozí si tak kromě fotek z fotobudky Lukáše Navary odnesli také nově nabyté taneční zkušenosti. Organizátoři zkrátka chtěli, aby byl ples nezapomenutelný, a také že byl. O další dechberoucí zážitek se postarala vítězka elitní kategorie žen Czech pole championship Michaela Páťalová z Tanceláře, která ve svých dvou vystoupeních učarovala pohled doslova všech.

To vše podtrhovalo dobré jídlo, pití a pohlazení slunečními paprsky. Po předcházejících deštivých dnech by se dalo říct, že si organizátoři počasí doslova objednali. „Měli jsme připravenou i mokrou variantu, ale jsem rád, že jsme díky hezkému počasí mohli zůstat u konceptu venkovní akce. Atmosféra zábavy pod noční oblohou je zkrátka nezaměnitelná a věřím, že návštěvníci si večer spolu s námi moc užili. Rádi bychom akci příští rok zopakovali,“ sdělil pořadatel The Plesu v trávě Mgr. Roman Štěpánek.