Zámek Čechy pod Kosířem hostil v sobotu večer sopranistku Lucii Laubovou a klavíristku Vendulu Urbanovou. Tato dvojice předvedla ve velkém sále hodinu a půl dlouhý koncert umocněný nádhernou atmosférou. Na koncertu s názvem Na křídle(ch) písní byly představeny krásné skladby známých autorů. Od Antonína Dvořáka mohli diváci slyšet Cigánské melodie a od Milana Dvořáka Rožnovské hodiny. Mimo jiné zazněly i písně lidové – Láska, Bože, láska nebo Včera mi má milá odkázala.


Vendula Urbanová spolu s Lucií Laubovou vystupují v duu už sedm let, a právě do Čech pod Kosířem se vrací pravidelně. A ani letos na konci léta tomu nebylo jinak. „Bylo to nádherné a obě ženy předvedly úžasné výkony. Akce nás zaujala, nechali jsme se pozvat a jsme opravdu velice spokojeni. Přijeli jsme od Hodonína na dva dny oddechu a krásně je trávíme,“ svěřila se Večerníku Ludmila Račická. „Já jsem se přidal i ke zpěvu, jelikož některé písně znám a dříve jsem zpíval sólově. Úžasná je třeba píseň Když mne stará matka. A vůbec biblické písně jsem zpíval a mám k nim vztah. Bylo to nádherné,“ dodal její manžel Vojtěch. Koncert si náramně užila i paní Lenka Krezmerová.
Diváky ale mrzela návštěvnost. „Bylo to krásné, ale nevím, jestli byla dostatečná propagace, přišlo velice málo lidí. Jestli je to počasím, nebo hodinou, nevím… Je to smutné, ale koncert byl úžasný,“ zkonstatovala další divačka Iveta Slámová.