Uplynulý pátek se v Městském divadle představila legenda české pop music Helena Vondráčková, která svým vystoupením okouzlila takřka do posledního místečka zaplněné hlediště. „Svým šarmem a umem nadchla,“ kvitovala návštěvu jednoho z koncertů na turné Vzhůru k výškám 2021 slečna Aneta. Další prostějovské zastavení populární zpěvačky navštívil také Večerník. 

Na účinkování jedné z nejpopulárnějších hvězd tuzemské scény si museli prostějovští příznivci pořádně počkat. Turné totiž bylo kvůli koronavirové pandemii hned několikrát odloženo, a Hanou dorazilo až na pátý pokus. A tak není divu, že se spousta fanoušků se už nemohla dočkat. Nakonec si ale přišli na své. Vondráčková v pátek 24. září zazpívala písničky z počátku své kariéry v šedesátých let minulého století až po současnost.  Čtyřiasedmdesátiletá umělkyně si pro svou úvodní píseň vybrala skladbu Vzhůru k výškám, která zazněla v české komedii S tebou mě baví svět. Následně pokračovala řadou hitů jako Vodopád, Přejdi Jordán, Lásko má já stůňu nebo klasiku od táboráků Červená řeka. Dojemná skladba Dívčí žena pak i některým fanouškům vehnala slzy do očí.

Helena Vondráčková se následně zmínila i o tom, jak se jí v prostějovském divadle líbí a jak se těšila na celý večer, na kterém jí celou dobu zdatně sekundovaly dvě sborové a sólové zpěvačky. Během vystoupení se představila ve dvou krásných a také se chopila role bubeníka. Ač se zprvu zdálo, že by v divadle mohla být spíše komornější atmosféra, nebylo tomu tak. Spousta diváků si užívala i pomalejší skladby, při kterých se sál vlnil jako větrem poháněné moře. Příkladem byla píseň Mám toho dost. U písničky od Karla Svobody Ještě světu šanci dej neopomněla připomenout nastalou covidovou situaci a zdůraznila, jak je text aktuální.

Ovace každé další uvedené skladby gradovaly, Sladké mámení všeobecně známé v autorské choreografii Zdeny Studénkové z už dříve jmenovaného filmu S tebou mě baví svět koncert uzavřelo. Nebylo tedy divu, že za doprovodu skupiny Charlie band publikum svým aplausem zpěvačku přivolalo zpět a ta si na závěr ještě střihla skladbu A ty se ptáš co já od slavné skupiny ABBA, čímž se se spokojeným publikem rozloučila.

„Musím říci, že Helena vypadá na svůj věk úžasně. Pořád má neustále mnoho energie. Zavzpomínala jsem na svá mladá léta, ale nadchly mě i novější písně. Její vitalitu a postavu by jí mohla nejedna z nás závidět. Byl to krásný zážitek,“ svěřila se Večerníku Jarmila Přikrylová, jedna z řad fanynek.