Snímkem Trollové:Světové turné zakončilo promítací sezónu letní kino v Mostkovicích. To nabídlo znovu i třikrát týdně české i zahraniční filmy. Prim přitom hrály komedie. Převaha českých komedií v nabídce je pak takovou mostkovickou klasikou. Přesto byla v mnohém letošní sezóna jiná. „Rozhodně však byla jednou z těch lepších, lidí přišlo více než v posledních letech,“ konstatoval provozovatel kina Pavel Ošlejšek. A to i přes chladný a deštivý srpen.

Co k tomu ale vedlo? Na to je hned několik vysvětlení. „Dostali jsme se k premiérovým filmům, které táhly. Třeba Prvok, Tečka, Šampon a Karel nebo Gump, to byl úžasný film. Stejně tak Matky a Bábovky byly oblíbené,“ ohlédl se za sezónou Pavel Ošlejšek.

Ani letos se v Mostkovicích nevyhnuli pořádání velkých nefilmových akcí, třeba koncertu Čechomoru. Dva filmy pak letní kino spojilo s dobročinností, vybíralo se tak na Mourka nebo na dětský domov. „Například výtěžek z Fotbalového Skřítka šel na dětský domov. Jednalo se o třicet tisíc korun. Potěšilo mě, že jsme mohli takto někomu udělat radost,“ pousmál se Ošlejšek.

Kino se však muselo potýkat i s problémy. „Nové technologie přináší občas i rizika. Takže třeba film Gump jsme začali promítat s asi půlhodinovým zpožděním,“ konstatoval provozovatel. Celkově však sezóna proběhla úspěšně, lidé chodili, koronavirus je neodradil. „Já třeba neznám lepší prostředí než čerstvý vzduch,“ usmíval se Pavel Ošlejšek.

Nyní už zbývá pro letošek jediné, a sice doufat, že se podaří obnovit třicetiletou tradici v silvestrovském promítání. To poslední zhatila protikoronavirová opatření.