Sobotní večer patřil Daliboru Jandovi. Energický osmašedesátiletý zpěvák původem z Drahotuš u Hranic se do Prostějova vrátil po delší pauze ve své kariéře. Jeho fanoušci tak měli příležitost zavzpomínat a nechat se unášet strhujícími hity Jandovy čtyřicetileté hudební éry.

Sál Společenského domu zaplnili nejenom fanoušci charismatického zpěváka z řad starší generace, ale na jeho písničky „trsali“ i ti nejmenší Prostějované. Koncert Dalibora Jandy okořenilo také několik jeho hostů, se svou dcerou Jiřinou Annou si dokonce zpěvák střihnul nádherný duet. U toho prostě Večerník nemohl chybět!

Pamatujete na zlatá léta osmdesátá v české pop-music? Tak právě v tomto období se charismatický zpěvák Dalibor Janda stal idolem dívčích srdcí a prožíval absolutní vrchol popularity. Pro nejširší veřejnost to byla tehdy bomba. Přišel a zvítězil. Odkudsi se objevil kluk s dlouhými vlasy a strništěm vousů a jeho chraplavý hlas pobuřoval oficiální média a staromilce. Jeho, jak tehdy říkali, ‚nesocialistický‘ hlas vyrážel kopřivku na obličeji papalášům všeho druhu, přicházely zákazy, rafinované aféry, jak ho eliminovat ze všech možných žebříčků.

Dalibor Janda však v žádném případě neupadl do zapomnění jako celá řada takzvaných hvězd české populární hudby z osmdesátých let minulého století. Naopak, se svojí kapelou Prototyp vystupuje dodnes a stále plní i ty největší koncertní sály. Stejně jako uplynulou sobotu v Prostějově. Dalibor Janda zcela zaplnil sál Společenského domu.

Doprovodná videoprojekce hned na úvod vystoupení představila ve zkratce jeho hudební dráhu. Koncert začal parádní peckou Žít jako kaskadér, čímž rozproudil diváky v hledišti, ve kterém sice převažovala starší generace, ale našli se tu i poměrně mladší návštěvníci. Nejmladší z nich byl pětiletý Andreas, který po celou dobu koncertu tančil a zpíval. „Dalibor Janda je jedním z nejčastějších zpěváků, které si můj syn pouští,“ svěřila se Večerníku Andreasova maminka.

Zpěvák v Prostějově nevystupoval sám, prvním hostem nemohl být nikdo jiný než jeho dcera Jiřina Anna. Ta se uvedla písničkou Mám strach. Dalibor Janda také nezapomněl na svůj první hit Jahodový koktejl nebo Vždycky jsem to já, Hurikán či Hráli jsme kličkovanou. K Jandovi neodmyslitelně patří skupina Prototyp, která ho celý večer doprovázela. Zazněly i hity jako Znám tvůj trik, Tisíckrát krásnější nebo Padá hvězda. Skupina Prototyp vyzvala v jednu chvíli zpěváka, aby se vzdálil, neboť pro něj měla připravenou píseň Pojď, dáme řeč. Než přišel na řadu další host, střihl si Janda duet s dcerou v písni Pátý perný den. No a pak už se objevil imitátor Petr Martiňák a svými vtípky rozesmál všechny přítomné. Závěr hudební produkce patřil písni Oheň, voda, vítr, po které publikum ve stoje dlouze tleskalo. Večer uzavřela autogramiáda s možností pořízení fotografií. „Dalibora poslouchám již od útlého věku. Jezdím na všechny jeho koncerty, je to moje srdeční záležitost, “ prozradila při autogramiádě paní Jarmila, jedna z fanynek.