Desítky písní, hosté-zpěváci i nádherné počasí. Začátkem září vystoupil v tomto duchu sbor Nota Bene na nádvoří prostějovského zámku. A za sebou nechal velmi pozitivní dojem – nadšené publikum a stejně spokojené členky sboru. „Měli jsme z toho krásný pocit. A to nejen po hudební stránce,“ konstatovala za sbor Anna Králová.

I další členky sboru mohlo těšit, že na koncert s názvem Na paletě tónů najdeš tisíc melodií dorazila spousta lidí. Nejen ovšem jako diváci, Nota Bene si totiž také zvalo na pódium. Třeba Johny Jana Lehkého, který si dal sólo dvě písně, aby se následně ke sboru v průběhu vystoupení připojil.

A nebyl sám. „Přišlo hodně lidí. Nakonec si s námi při gospelech zazpívali a zatleskali. Bylo to skvělé,“ zářila Anna Králová. Sbor Nota Bene si pak zakládá na tom, že jeho akce zahrnují více žánrů. Nedělní vystoupení nebylo výjimkou. „Snažili jsme se mít široký repertoár, obsáhnout co nejvíce žánrů, aby to lidi bavilo. Takže zazněl Adiemus, dále věci od Hradišťanu nebo písničky z padesátých a šedesátých let minulého století. A zazněla taky píseň z muzikálu Rent,“ rekapitulovala Králová.

Koncert měl přitom i jiný smysl než potěšit posluchače a členky sboru. „Splnil svůj charitativní smysl, a to pomoci dvěma bratrům Dostálovým. Vybralo se na ně přes dvanáct tisíc korun,“ prozradila Anna Králová.