U příležitosti ukončení hlavní návštěvnické sezóny připravujeme nasobotu 30. října 2021 prohlídky hradu Šternberk doplněné o doprovodný program " Historická kafírna". Prohlídky budou probíhat po celý den od 10 do 16 hodin.

Na hrad Šternberk zavítá principál studia Bez Kliky, výřečník a milovník dobré kávy Roman Prokeš. Sebou přiveze mimo kávy i historickou pražičku z dob rakouské monarchie, ve které si návštěvníci hradu budou moci sami vyzkoušet práci mistra pražiče. Dále bude připraveno povídání o historii kávy a ochutnávky kávy vařené v džezvě či kávy filtrované. Program se uskuteční Liechtensteinské kuchyni a bude součástí všech prohlídek.

Vstupné na prohlídky spojené s představením činí 180 Kč pro dospělé, senioři a studenti zaplatí 140 Kč a děti do 17 let 90 Kč. Těšíme se na vaši návštěvu.

Anotace:

Program je určen pro zvědavé návštěvníky, milce kávy či kavárenské povaleče. Zájemci mohou být součástí procesu pražení kávy v historických pražičkách a za krátký čas si sami vyzkouší práci mistra pražiče pod dozorem výřečníka, všeuměla a principála divladla Bez kliky Romana Prokeše. Návštěvníci ochutnají vařenou kávu připravenou v džezvě, či káfu filtrovanou. Dozví se pravidla správné přípravy kávy a postupy zpracování kávového zrna.

 

41 kafirna letak