Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska vyhlašuje další ročník soutěže „Mladí fotografují památky“. Tato soutěž je určena pro žáky a studenty základních a středních škol a registrovat se může každý z nich. Každý ze soutěžících může zaslat až tři vybrané fotografie, které přidá přes webové stránky nebo mobilní aplikaci. Vítězové Národního kola pak budou slavnostně vyhlášeni u příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel v Praze. Veškeré informace zájemci, kteří splňují limit do 21 let najdou na webových stránkách historickasidla.cz, včetně mobilní aplikace.

Soutěž se snaží spojit nejen fotografickou akci, ale také zážitky spojené s uměleckým či památkovým dědictvím a její hlavním záměrem je podpořit znalosti historických památek, sídel či třeba zahrad mezi mladou generaci.

Po registraci se bude účastník přihlašovat pomocí vygenerovaného kódu a své fotografie může přidávat až do uzávěrky 20. března 2022. Fotky mohou účastníci také vymazat a nahrát jiné, nesmí však překročit limit tří fotografií. Soutěž je určena pouze pro žáky základních a středních škol, kteří nepřekročili věkový limit 21 let.