Rockový nářez čekal na všechny, kteří uplynulý pátek večer zamířili do Společenského domu. Právě v prostějovském „Kasku“ se prohnala hudební smršť od kapely Dymytry. Ta má zdejší město za oblíbenou destinaci. A minimálně ob jeden rok se na Hané zastavuje. Aby taky ne, skupina ví, že má v Prostějově početné a hlučné publikum.

 „Kamkoli přijedeme, tam se vracíme rádi. Za osmnáct let jsme projeli každou vesnici, každé město. Kde nás přivítají, tam rádi hrajeme,“ konstatuje před koncertem Jiří „Dymo“ Urban, jeden ze zakládajících členů kapely. Ta už má na svém kontě několik desek a řadu hitů.

Zájem Prostějovanů se brzy potvrdil. Zprvu sice převládala určitá skepse nad množstvím lidí. Mnozí však přišli na poslední chvíli. „Záleží, zda bude bouřlivá atmosféra už ve vratech, že by se to tam popralo kvůli PCR testům. Ale zatím, co jsme hráli, tak i přes všechny restrikce byla atmosféra super,“ směje se Jan „Protheus“ Macků, který rovněž na pódiu nemohl chybět. Kapela vystupuje v kostýmech a maskách, Prostějov nebyl výjimkou.

Vedle hudebního zážitku tak přítomné čekal i zážitek obrazový. „Dymytry je naše krevní skupina, kapela je pro nás srdeční záležitost,“ dozvídáme se od fanouška, který se představuje jako Jan. „Když jsou v okolí, tak rádi zajdeme. Koronavirus nás neodradil, neodradilo by nás nic,“ doplňuje ho vedle sedící Leona.

Publikum se během skoro dvouhodinového koncertu dočkalo pořádné rockové party. Nechyběl hit Strážná věž. Velká část singlů pak byla ze dvoudesky Neonarcis a Homodlak. „Z těchto dvou už asi celkem legendárních desek budeme hrát hodně věcí. A samozřejmě fláky, bez kterých nás lidi nepustí,“ prozradil Jan „Protheus“ Macků. „Za sebe bych to vyzdvihl do absolutních výšin, vyspal jsem se dobře. To budou výšky jak od Pavarottiho. Celé turné jedeme ve znamení remasterované dvoudesky Neonarcis a Homodlak,“ sliboval pak před koncertem.

Jak slíbil, tak splnil – tedy celá kapela. Pro přítomné připravila skvělou show plnou tvrdší muziky a světelných efektů. Těžko se divit, že někteří z fanoušků vážili do Prostějova poměrně dlouhou cestu. „My chodíme pokaždé. Tentokrát jsme přijeli z Ostravy. Těšíme se na všechny písně. Dymytry je prostě Dymytry,“ uzavřelo kamarádské duo Tomáš a Laďa.