Příjemnou možnost, jak strávit odpoledne, nabídne 4. prosince prostějovské kino Metro 70. Po roce se totiž vrací festival Malé oči, jehož název už napovídá, že je určený především dětem. Ty se mohou těšit na pohádky, animáky, ale třeba také na grafickou dílnu.

Už loni měly možnost nahlédnout do tvorby animovaných příběhů, rozpohybovat obrázky. A i tentokrát na děti čeká mnoho zážitků. „Myslím si, že letošní ročník s sebou nese spoustu zajímavých prvků. Třeba počítačová herna s Amanita design. Ty počítačové hry, které toto nezávislé studio vyvíjí, jsou celosvětově úspěšné, a tady si je lidé budou moci vyzkoušet,“ prozradila ředitelka kina Barbora Kucsa Prágerová. Dalším bodem programu je ale třeba také stezka odvahy potemnělým kinosálem.

Festival ale bude zejména o dětských filmech. Na plátně se toho objeví mnoho, třeba pásmo kratších filmů Putování papírového draka. „Ale jsou to i filmy. Bohužel nám sundali z programu premiéru Tajemství staré bambitky, ale my to nahrazujeme předpremiérou Dračí princezny. Na své si přijdou fanoušci nových filmů, na druhou stranu Můj soudce Totoro je jeden z animovaných kultů tvorby pro děti z japonského studia,“ uvedla ředitelka prostějovského kina. Program v 19 hodin završí promítání v kinokavárně. Podle svých slov ředitelka čeká pěkně strávený den a nemalý zájem rodin s dětmi. „I proto, že děti do dvanácti let neprokazují bezinfekčnost,“ připomíná Barbora Kucsa Pragerová. 

PROGRAM FESTIVALU MALÉ OČI

od 15.00          Počítačová herna s Amanita design (počítačová herna)

od 15.00          Stezka odvahy temnotou kinosálu

16.00               Putování papírového draka

16.30               snímek Můj přítel Totoro

17.00               animační dílna

18.00               snímek Dračí princezna

19.00               pásmo filmů Pražský filmový kufr