KDY: SOBOTA 11. A NEDĚLE 12. PROSINCE, VŽDY OD 9:00 HODIN

KDE: ZÁMEK ČECHY POD KOSÍŘEM

Druhá adventní neděle je za námi a nejočekávanější svátky v roce se nezadržitelně blíží. Na zámku v Čechách pod Kosířem se Vánoce odehrají o něco dříve. O nadcházejícím víkendu se můžete těšit na opravdu pestrý program.

Zámek v Čechách pod Kosířem je klasicistní stavbou obklopenou nádherným anglickým parkem. O nadcházejícím víkendu budete moci právě zde, v místě svátečně vyzdobeném nasát atmosféru pravých Vánoc. Víkendový program bude opravdu bohatý.

Tuto sobotu 11. i v neděli 12. prosince shodně od 9.00 hodin budou probíhat prohlídky tematicky vyzdobenými interiéry zámku s výkladem zaměřeným na Vánoce a tradice s nimi spojenými. Přístupná bude filmová expozice Svěrákových a historická kola. Občerstvení zajistí zámecká kavárna Kafe v parku, která na nádvoří připravila stromeček, betlém a zvoničku. A přítomen bude i kovář s ukázkami své práce. Po oba dny bude od 13.00 otevřena Hanácká ambasáda, kde budete moci nakoupit výrobky místních řemeslníků. Chybět nebude ani oblíbená vánoční dílnička pro děti.

Délka prohlídky zámeckých interiérů potrvá přibližně 30 minut. Ovšem vzhledem k omezení počtu osob na prohlídkách se doporučuje rezervace míst prostřednictvím e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonního čísla 773 784 110. Prodej lístků přes rezervační systém je spuštěn ode dnešního dne, tj. 6. prosince.