Je mnoho důvodů, proč chodit do divadla. Na rozdíl od kina máte po představení šanci potkat, či dokonce sbalit hlavní herečku, protože tam opravdu je. I v Prostějově k tomu bude dostatek příležitostí, neboť zdejší Městské divadlo již připravilo program na leden až červen příštího roku.

Než se divák bude moci ponořit do nové sezóny, čeká ho dlouho očekávaná událost ze sezóny 2019/2020, kterou je baletní představení Kytice. Legendární Pražský komorní balet s tímto představením na původní hudbu Ondřeje Brouska vystoupí v úterý 11. ledna. „Režisér Petr Zuska v předloze hledal poselství napříč básněmi. Ústřední téma našel v linii hřích, trest a vykoupení, vytváří tak dva vlastní příběhy. Inscenace získala v roce 2019 řadu ocenění.  Dominik Vodička získal za roli Muže za nejlepší mužský výkon v kategorii Tanec a pohybové divadlo Cenu Thálie,“ navnadila dramaturgyně divadla Hana Šprynarová. 

V sobotu 22. ledna se diváci mohou těšit na inscenaci Ošklivé káčátko Divadla U staré herečky z Hradce Králové, jež se představí v rámci cyklu pohádkových sobot a nedělí Trojlístek. Hrát se bude v komornějším prostředí jeviště za oponou. „To dává možnost přivítat intimnější divadelní projekty stavějící na práci s loutkou a interakci s divákem,“ vysvětlila Hana Šprynarová. 

Abonentní koncerty zahájí sezónu v pondělí 31. ledna koncertem sopranistky Karolíny Žmolíkové a kytaristy Lubomíra Brabce, který patří k nejvýznamnějším koncertním kytaristům současnosti.  „Jeho diskografie obsahuje více než tři desítky titulů. V roce 2013 obdržel od firmy Supraphon Diamantovou desku za půl milionu prodaných desek. V témže roce při příležitosti státního svátku obdržel na Pražském hradě od prezidenta republiky Medaili I. stupně za zásluhy o stát v oblasti umění. Lubomír Brabec spolupracuje s nejrenomovanějšími pěvci a sólisty. V Prostějově vystoupí s vítězkou písňové soutěže Bohuslava Martinů Karolínou Žmolíkovou,“ odhalila Hana Šprynarová.  

Městské divadlo v Prostějově 22. prosince 2021 ukončilo prodej předplatného na sezónu leden až červen 2022 a od 3. ledna 2022 je možné zakoupit vstupenky na jednotlivá představení v pokladně v běžné otevírací době nebo i on-line. Měsíc únor začne Lijavcem. Jednat se bude o hru z dílny oblíbeného Divadla Járy Cimrmana.