Tradiční a velmi oblíbený novoroční výšlap na rozhlednu na Velkém Kosíři, kde se setkávají obyvatelé z okolních vesnic a přejí si vše nejlepší do nového roku, má před sebou již 35. ročník. Stejně jako v minulých letech budou turisté z TJ Sigma Lutín i hasiči ze Slatinek připraveni také v koronavirové době.

Akce začíná v 8.30 a záleží na každém, kdy na výšlap vyrazí, pokud opatření dovolí, organizátoři jim budou plně k dispozici až do 15.00. Sobotní akci tak stihnou ranní ptáčata i ti, kteří budou chtít po silvestrovské noci ještě dospat.

Zatímco před dvěma lety se na rozhlednu vydalo rekordní množství osob, kdy organizátoři rozdali všech 4 500 připravených medailí, loňský ročník však zrušila vládní nařízení. Letos to ale opět vypadá optimisticky, a pokud se situace nezmění, půlkulatého jubilea by se všichni příznivci tradiční akce měli dočkat.

„Stále ještě nevíme, v jaké podobě bude možné pochod zorganizovat, či zda bude povoleno rozdávat občerstvení. Zatím se zdá, že nás limituje pouze počet účastníků do jednoho tisíce, v čemž by neměl být problém. V jeden okamžik se tolik lidí na vrcholu Kosíře určitě nesejde,“ vyjádřil se Vladimír Grézl z TJ Sigma Lutín s tím, že vše bude záležet na aktuálních protikoronavirových opatřeních.

 

KDY: SOBOTA 1. LEDNA 2022, 8:30 až 15:00 HODIN

KDE: ROZHLEDNA VELKÝ KOSÍŘ