Pořádné mezery vznikly během uplynulé sezóny v prostějovské sestavě. A to prakticky na všech postech. Nyní se ale daří část z děr zalepit. Jedním z hráčů, kteří by měli patřit ke zkušenějším a navrch oporám, je David Gáč. Vysoký obránce má ve svých 24 letech četné zkušenosti s českou i slovenskou ligou. Spolu se Schaffartzikem nebo Bialkem by měl patřit k hráčům, přes které se jen těžko budou soupeři dostávat s míčem. Ať už ve hře, nebo při standardních situacích. V exkluzivním r0ozhovoru jsme se věnovali i jeho předešlému angažmá v slovenské Senici, která kvůli finančním problémům přišla o ligu i o pověst.

 

 

* Co vás na možnosti prostějovského angažmá zaujalo?

„Šel jsem sem, protože má eskáčko ve druhé lize dobré ambice, dobré jméno. Je zde už několik let. A vybral jsem si nejlepší nabídku. Ze druhé ligy určitě.“ (úsměv)

* Jak byste sám sebe jako hráče zhodnotil? Kde jsou vaše silné stránky?

„Asi je to síla v osobních a hlavičkových soubojích. A také týmovost. Celkově jsem hlavně soubojový hráč.“

* Jaká byla situace v Senici, jak ji zpětně hodnotíte?

„Odcházel jsem v zimě. To se odcházelo ještě s nějakou nadějí, že nějaké peníze třeba i uvidíme. Kluci, co tam zůstali déle, říkali, že to bylo horší a horší. Odešel trenér i všichni hráči. A dopadlo to tak, že se to celé rozpadlo. Takže peníze žádné už asi neuvidím.“

* Takovou situaci jste předtím ještě nezažil?

„Ne. A doufám, že ani už nezažiju!“

* V jakých částkách se zde pohybujeme?

„Cifru neřeknu. Ale týká se to řádu měsíců, které jsme tam se spoustou kluků nechali...“

* Bylo pro vás důležité, že se ze Senice přesouvá do Prostějova i trenér Pavel Šustr?

„Určitě ano. Existoval zájem trenéra, to je nejdůležitější. Určitě jsem to bral v potaz. Navíc Prostějov je blízko Brna, ze kterého pocházím. Na dojezd je to tedy taky dobré. A působení trenéra, to bylo jen další plus.“

* Na závěr si trochu zavěštěme. O jakých příčkách by měl Prostějov uvažovat, na jaké umístění jej vidíte?

„Těžko říct, teprve začínáme. Uvidíme, jak nám to s kluky sedne. Máme zde totiž skoro nový tým, takže se musíme sehrát, což bude určitě nějakou dobu trvat. Ale příprava je krátká, musíme to tedy dát co nejdříve dohromady. A už v prvním mistrovském utkání bodovat.“ (úsměv)