Autorské album Životní etapy jí před třemi roky pokřtila zpěvačka Anna K. před zraky několika tisíc účastníků Litovelského otvíráku. Její tvorbu oceňuje i celá řada věhlasných muzikantů. Nyní před konickou zpěvačkou Gabrielou V. G. stojí další milník její kariéry v podobě koncertu s legendárním Pražským výběrem. Ten se bude konat již tuto sobotu 5. listopadu od 19:00 hodin v prostějovském „Kasku“.

Pražský výběr hraje své koncerty většinou bez předskokanů. V Prostějově však udělá výjimku. Na základě autorské tvorby a interpretace si jako support zvolil zpěvačku Gabrielu V. G. s kapelou. Tato konická rodačka od raného mládí prošla zábavovými kapely Merkur a Arest. V současné době spolupracuje s manželem Markem Vodrážkou na autorských pop-rockových písních. Zatímco Gabriela je výhradní autorkou textů, její muž a kytarista vystupující jako Maré Image složil k písním hudbu. Společně v současnosti chystají nový singl, přičemž pravidelně vystupují například ve Svijany rock klub v objektu bývalé Ponorky ve Mlýnské ulici. Sympatické zpěvačce, která vedle své muzikantské dráhy zvládá i péči o své tři děti, Večerník položil dvě otázky.

* Co pro vás znamená vystupovat s Pražským výběrem?

„Každopádně budeme muset zintenzivnit zkoušky s kapelou. (smích) Vnímám to jako velkou poctu, cítím i zodpovědnost. Pražský výběr je legenda se skvělým muzikantským obsazením. Velmi si vážím toho, že se pro nás jako předkapelu rozhodli sami na základě zaslaného propagačního materiálu, který je složen z vlastní tvorby.“

* Jaký máte k této kapele vztah?

„Začala jsem ji vnímat v pubertě. Můj táta tehdy s kapelou Merkur jejich skladby hrál na zábavách. Bylo to na tu dobu hodně progresivní a mně se to líbilo. Psal se rok asi 1989. V té době jsem ještě navštěvovala základní školu, ale díky tátovi jsem se dostala i na zábavy. Když mě posílal domů, protože už je prý pozdě, tak jsem mu říkala, že půjdu, ale až zahrají Zubatou.“ (úsměv)