Otěže klubu hrajícího dlouhodobě I.B třídu Olomouckého KFS převzal Martin Liška (na snímku) po Petru Tichém. Ještě v minulé sezóně stabilní hráč základní sestavy se tak volně přesouvá na trenérskou pozici. V současné chvíli jej kromě prvních přátelských duelů čeká také zkoušení nových hráčů, kteří by na podzim mohli v Jesenci naskočit. Hlavním cílem do příští sezóny nebude umístění, ale určitá stabilizace kádru po dvou nedokončených ročnících.

* Kdy jste se dozvěděl o možnosti převzít trenérské žezlo v Jesenci?

„Upřímně se to řešilo už v lednu, kdy mi volal pan Polcr, že Petr Tichý bude končit. V první chvíli jsem váhal, ale dostal jsem čas na rozmyšlenou. No a nakonec jsme se dohodli. Ta domluva však byla až na start dalšího ročníku. Pokud by se jaro odehrálo, ještě bych působil jako hráč. Po rozvolnění opatření už jsem mužstvo převzal jako trenér.“

* Váhal jste nad touto možností dlouho?

„Moc dlouho to nebylo. V první chvíli jsem byl spíše překvapený, úplně jsem nepočítal s možností, že bych hned po tom, co chci pověsit kopačky na hřebík, usedl na trenérskou lavičku. Zhruba po týdnu jsem však měl jasno. Fotbalově jsem vyrostl v nedaleké Konici a celkově mám k tomuto mikroregionu velmi dobrý vztah. Navíc už můj děda i otec v Jesenci hráli a také působili jako trenéři, takže moc nebylo nad čím přemýšlet.“ (úsměv)