I na Prostějovsku budou letošní volby soubojem mezi stranami současné vlády a opozicí. Ze stran současné opozice může mít šanci na zvolení nejvýše postavený kandidát ODS i pravicové koalice Spolu z Prostějovska prostějovský vysokoškolský učitel Petr Sokol. Ten v krátkém rozhovoru s Večerníkem představil svůj program.

 

* Proč jde učitel do voleb?

„Chci přiložit ruku k dílu a podpořit změnu v české politice. Jsem přesvědčen, že u voleb musíme říct některým věcem DOST! Změnu samozřejmě slibují mnozí, ale já osobně věřím, že my prosazujeme změnu, která neobrátí svět naruby. Nejsme totiž ti, kteří slibují všechno všem a všechno jen kritizují. Máme konkrétní program pro celou Českou republiku i Olomoucký kraj a dokážeme ho splnit, což dokazuje práce našich zástupců v čele radnic i kraje. Osobně kandiduji samozřejmě také proto, aby byl v Poslanecké sněmovně slyšet hlas Prostějovska. Jedním z mých cílů bude také boj proti zneužívání sociálních dávek, aby dostatek peněz šel opravdu potřebným a ne těm, kteří jen nechtějí pracovat. 

* Poslanec by měl být nejen zástupcem strany, ale také reprezentantem svého regionu. Co přesně chcete udělat pro náš okres?

Zde se chci zaměřit na úroveň školství, kvalitu silnic, lepší dopravní spojení s Přerovskem i dalšími sousedními okresy. Mou prioritou bude také získat prostředky na obnovu plumlovského zámku či opravu prostějovského místního nádraží, což je všechno součástí našeho krajského programu.