Na více než dva týdny vypadl z tréninkového i zápasového kolotoče asistent kouče volejbalistek VK Prostějov Lubomír Petráš (na snímku). Byl jedním z menšiny členů družstva, která v současné vlně koronaviru prodělala tuto nemoc. Po návratu k přípravnému procesu se smíchem ujišťoval, jak moc už se těšil zpátky do práce.

* Byl jste po pozitivním testu opravdu nemocen, nebo v pohodě?

„Ze začátku mi nic nebylo, ale postupně se covid projevil. Nejvíc mě bolelo v krku a kašlal jsem, k tomu teploty. Rychle mi však zabrala i pomohla antibiotika, pak už se mi ulevilo a docela rychle jsem se vyléčil. Teď se cítím dobře, bez nějakých následků. Nejpodstatnější pro nás s manželkou bylo, že malý syn zůstal celou dobu zdravotně v pohodě. Sice měl pozitivní test, ale blbnul jako obvykle.“ (smích)

* Sledoval jste mančaft během vaší absence?

„Samozřejmě ano, byť jen na dálku z izolace. S Mirkem Čadou jsme si často volali, v přípravě i při zápasech mu hodně pomáhala Soli (Solange Soares – pozn.red.), pochopitelně taky Kuba Krčmař. A během tréninků se někdy zapojili i další koučové od mládeže. Všichni zaslouží poděkování za to, že neváhali pomoct, když bylo potřeba.“