Ukrajina se už dvanáctým dnem hrdinně brání ruskému agresorovi. V těžkém boji sice Ukrajinci zůstávají bohužel sami, ale nejrůznějšími způsoby jim pomáhá celý svět. Zbraněmi, střelivem, potravinami a další humanitární pomocí.

A co víc, nejen okolní státy jsou připraveny přijmout statisíce uprchlíků z válkou sužované Ukrajiny. Obrovská vlna solidarity s ukrajinským lidem se zvedla také na Prostějovsku. Města i ty nejmenší obce pořádají finanční i materiální sbírky a poskytují prostory pro ubytování migrantů. Válka na Ukrajině se projevuje i v našich končinách. Drasticky se zvyšují ceny pohonných hmot. Ale kdo by teď počítal peníze, když několik set kilometrů od nás umírají lidé vinou šílence z Kremlu? Večerník během uplynulého týdne sledoval veškeré dění na Prostějovsku, které mělo přímou souvislost s válkou na Ukrajině. A přinášíme i jednu exkluzivní reportáž z polské Poznaně.

 

Podrobné zpravodajství z prostějovského prostředí směrem k situaci na Ukrajině najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 7. března

 

 

10 sbirka