Na bohulibé akci se dohodl majitel pivovaru s provozovatelem prostějovské restaurace Šnyt. Ve čtvrtek večer se zde pilo pivo za symbolických 68 korun a, světe, div se, šlo na dračku! Výtěžek z vypitých piv, ale i ze zkonzumovaných pokrmů byl věnován pomoci Ukrajině, která se hrdinně brání ruským agresorům. Jan Horák a Tomáš Hudeček druhý den za třicet tisíc korun nakoupili spacáky, deky, oblečení a další věci, které pošlou na Ukrajinu zmítanou válkou.

„Hned vlastně od čtvrtečního rána 24. února náš pivovar poskytuje pivo zdarma na akce spojené s pomocí na Ukrajinu. Tyto akce se ale vlastně děly skoro výhradně v Praze. A tak v neděli večer se mi to rozleželo v hlavě a řekl jsem si, že i v Prostějově je spousta lidí, kteří by rádi pomáhali. A tak jsem zkontaktoval Tomáše Hudečka z Prostějovského Šnytu a nabídl mu možnost takového charitativního dne. My dodáme všechno pivo zdarma a výtěžek půjde na dobrou věc. Tomáš prakticky okamžitě s nadšením souhlasil,“ sdělil Večerníku Jan Horák, majitel pivovaru AXIOM BREWERY.

Provozovatel restaurace Prostějovský Šnyt se navíc rozhodl, že i veškerý ostatní čtvrteční výtěžek, třeba z kuchyně, taky pošle na dobrou věc. „Když se mi Honza z Axiomu v neděli ozval, byl jsem doma, pročítal zprávy a jen kroutil hlavou nad tím, co se nedaleko nás děje. Nad nabídkou spolupráce jsme tedy se spolumajitelem Šnytu Honzou Chocholáčem nemuseli dlouho přemýšlet. Dohodli jsme se, že pivo z Axiomu budeme prodávat za symbolickou cenu 68 korun a že veškerý zisk z tohoto večera půjde na nákup věcí pro lidi zasažené touto válkou. Jsem moc rád, že pro spolupráci si vybral pivovar Axiom právě nás, mohli jsme tak společně udělat něco pro dobrou věc,“ řekl Večerníku Tomáš Hudeček.

Večerník pochopitelně zajímalo, kolik peněz se při této akci vybralo a jakým způsobem budou použity. „Večer se myslím vydařil skvěle. Na to, že to bylo ve všední den a všechno hrozně narychlo, a tak se o tom spousta lidí dozvěděla až záhy, tak jsme vybrali na zisku přes patnáct tisíc korun. Tuto částku jsem pak já, Tomáš Hudeček a jeho bratr Martin zdvojnásobili, takže nakonec jsme nakoupili spacáky, deky, termo oblečení, kojeneckou výživu, dětské pleny, instantní jídlo, konzervy, tatranky, svítilny a baterie a spoustu dalšího v součtu za třicet tisíc korun. A vlastně i více,“ prozradil majitel pivovaru Jan Horák.