Druhým týdnem pokračovala humanitární sbírka na pomoc Ukrajině, jejímž garantem je statutární město Prostějov. Od pondělí do pátku Prostějované opět přinášeli do informačního centra vedle radnice ošacení, obuv, trvanlivé potraviny nebo hračky.

„Posbírali jsme doma všechno oblečení, které aktuálně nenosíme, tudíž ani nepotřebujeme. Naše dcera pak sama vybrala některé své staré panenky a jiné hračky, takže přispěla také,“ vypočítala Jana Dvořáková, která do informačního centra dorazila se dvěma velkými igelitovými pytli. Během týdne pak přinášely různé věci i další desítky Prostějovanů. „Kéž by to těm chudákům pomohlo. Můj manžel přinesl oděvy a nějaké boty už minulý týden, já jsem teď přijela autem, v kufru mám palety s balenou vodou a spoustu trvanlivých potravin,“ ukázala Večerníku Petra Vaněčková z Prostějova.

Vybraná humanitární sbírka putuje z Prostějova do Olomouce, s jehož magistrátem má naše město dohodu. Právě zde se soustředí veškeré vybrané věci nebo potraviny. „Chtěl bych všem Prostějovanům poděkovat, během uplynulých dvou týdnů přinesli metráky ošacení, zdravotnických potřeb a hlavně potravin. Je vidět, že ty strašné věci, které se teď dějí na Ukrajině, nejsou našim lidem lhostejné,“ uvedl primátor Prostějova František Jura.