Klasický italský dezert doplňte šťavnatými jahodami a dejte vychladit. Jahodové tiramisu s mascarpone připravíte bez vajec, a pokud zvolíte čerstvé voňavé jahody, úspěch máte zaručen. I když se jedná o velmi jednoduchý dezert, alespoň pro začátek se recept určitě hodí.
Piškoty pokapejte dezertním vínem. Mascarpone rozmíchejte s ušlehanou smetanou. (Pokud se vám bude zdát směs příliš tuhá, přidejte pár kapek mléka nebo dezertního vína.) Připravte si skleněnou mísu o objemu zhruba jeden litr. Dvě třetiny jahod rozmačkejte se třtinovým cukrem, zbytek nakrájejte na plátky. Na dno misky dejte polovinu piškotů, na ně polovinu rozmačkaných jahod a polovinu mascarpone se šlehačkou; zopakujte ještě jednou. Navrch položte plátky jahod. Vychlaďte, nejlépe přes noc.
Suroviny
250 g savoiardi (cukrářské piškoty), 100 ml víno dezertní sladké, 250 g mascarpone,
290 ml smetana ke šlehání 40%, ušlehaná, podle chuti oslazené cukrem, 400 g jahody,
50 g třtinový cukr.
Servis pro ženy najdete v tištěném vydání ze dne 9. června 2025