V posledních dnech začali po delším čase znovu klesat i počty hospitalizovaných. Mírný úbytek oproti pondělním číslům hlásí i Olomoucký kraj, jedná se však pouze o tři pacienty. Stav tedy během týdne zůstal téměř beze změn. I nadále je nejvíce nemocných v Prostějovské nemocnici AGEL, kde nyní zdravotníci pečují o 36 pacientů, oproti pondělí pokles o jediného pacienta. Šestice pacientů je ve vážném stavu a čtyři potřebují umělou plicní ventilaci.

„Od pondělí 14. února se situace z pohledu hospitalizovaných pacientů s covid-19 v nemocnicích AGEL Středomoravské nemocniční příliš nezměnila, stále se jejich počet pohybuje kolem sedmdesáti, k dnešnímu dni je to konkrétně 74,“ potvrdil mluvčí společnosti AGEL Adam Knesl.

 

O jednoho pacienta méně, než na startu týdne hlásí i nemocnice Přerov, kde je nyní 29 pacientů, z toho jsou dva na lůžku jednotky intenzivní péče a jeden na umělé plicní ventilaci. Úbytek o jednoho pacienta hlásí i nemocnice AGEL ve Šternberku. Nyní se tak starají o devět nemocných.