Nemocnice AGEL Středomoravská nemocniční hlásí za poslední týden pokles pacientů s covidem-19. Zdravotníci se zde momentálně starají o 35 pacientů, tedy o 11 méně než před týdnem. O nejvíce pacientů se nadále starají v Prostějově, kde je aktuálně 26 osob s koronavirem, z nichž jeden ve vážném stavu na umělé plicní ventilaci. Oproti minulému týdnu tak jde o nárůst 7 pacientů.

V Přerově a Šternberku se situace naopak uklidňuje. V Přerově hlásí zdravotníci nyní 6 pacientů, ve Šternberku pak pokles hned o deset případů, a ze třinácti pacientů tak zůstali tři. Žádný z nich by neměl být ohrožen na životě.  

Nadále pak klesá zájem o očkování. O odběrová místa ale zájem trvá a pozitivita je nadále nadpoloviční. „Zdravotníci na odběrových místech COVID-19 v AGEL SMN odebrali v minulém týdnu opět přes 1500 vzorků, a i nadále jejich pozitivita přesahuje 50% hranici. Konkrétně v prostějovské nemocnici došlo na PCR test dokonce o 200 lidí více než v druhém březnovém týdnu,“ doplnil mluvčí společnosti AGEL Adam Knesl.