Zatímco v předchozím vydání Večerník informoval o velkém nárůstu počtu hospitalizovaných pacientů s covid-19 v prostějovské nemocnici, během uplynulého týdne se situace skokově změnila a pod dozorem lékařů zůstalo už jen osm osob nakažených koronavirem. Došlo však k uzavření očkovacího centra, což pro mnohé bylo velkým překvapením.

„Za uplynulý týden došlo v Nemocnici AGEL Prostějov k poklesu pacientů hospitalizovaných s onemocním covid-19. Aktuálně je zde v péči zdravotníků osm nemocných, kdy stav jednoho pacienta je vážný a vyžaduje intenzivní péči,“ přinesl v pátek odpoledne velice optimistickou zprávu Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

Zároveň však přišel s informací, která mnohé šokovala. Prostějovská nemocnice uzavřela ve středu 23. března očkovací centrum! „Zdravotníci v očkovacích centrech AGEL Středomoravské nemocniční během pandemie naočkovali vakcínou proti covidu přes osmadevadesát tisíc osob. V posledních týdnech se ale výrazně snížil počet příchozích na očkování, kdy zájem klesl na minimum, proto nemocnice přistoupily k ukončení provozu, čímž dochází k uvolnění zdravotníků k práci na jejich pracoviště a oddělení. Zájemci o vakcínu však i nadále mají možnost se naočkovat na mnoha místech nejen Olomouckého kraje,“ vysvětlil Adam Knesl.

Kde se tedy nyní mohou zájemci nechat naočkovat? „Přesné informace naleznou na internetových stránkách na Centrálním rezervačním systému Ministerstva zdravotnictví České republiky,“ upřesnil mluvčí společnosti Agel.