Počet hospitalizovaných pacientů s covid-19 se v prostějovské nemocnici po dalším týdnu opět nepatrně snížil, stejně jako ve všech nemocnicích Agel Středomoravské nemocniční. V Prostějově už leží „pouze“ jeden z pacientů na jednotce intenzivní péče.

„Počet hospitalizovaných pacientů s covid-19 v Nemocnicích AGEL Středomoravské nemocniční v uplynulém týdnu klesl, aktuálně leží v Prostějově, Přerově a ve Šternberku dohromady sedmnáct nemocných, týden předtím to bylo jedenadvacet. Prostějovská nemocnice hospitalizuje dvanáct pacientů s koronavirem, jeden z nich vyžaduje intenzivní péči,“ informovala minulý čtvrtek Michaela Čížková, zastupující tisková mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

Zároveň také nadále klesá zájem nejen Prostějovanů o PCR testy. „Počet odebraných vzorků na odběrových místech covid-19 v v mezitýdenním srovnání klesl téměř o dvě stovky případů, od 28. března do 8. dubna se jednalo dohromady o více než 1 237 vzorků. Po několika týdnech se pozitivita testů dostala pod hranici padesáti procent,“ prozradil mluvčí společnosti Agel Adam Knesl. „Za celý uplynulý týden zde zdravotníci provedli necelou tisícovku odběrů a jejich pozitivita je aktuálně osmačtyřicet procent,“ přidala Čížková.