Velice nepříjemné Vánoce prožili uživatelé i členové personálu Centra sociálních služeb v Prostějově. Zatímco předminulý týden zde kvůli zvýšenému výskytu nákazy onemocněním covid-19 uzavřeli denní stacionář, ze stejného důvodu se během Štědrého dne dostal do izolace celý domov pro seniory!

 

„Neprožíváme teď zrovna lehké období. Den před Štědrým dnem byli na koronavirus pozitivně testováni čtyři uživatelé domova pro seniory v našem centru a navíc také někteří členové personálu. Během vánočních svátků pak vykazovali příznaky covidu-19 další uživatelé, kteří tedy okamžitě prodělali další testy. Výsledky budeme mít až v pondělí. V tento den ale počítáme s plošným testováním domova, a to jak u klientů, tak členů personálu. Celý domov pro seniory v našem centru je nyní v izolaci a vyhlásili jsme také ihned zákaz návštěv,“ informovala Večerník Helena Vránová, ředitelka Centra sociálních služeb v Prostějově.

V ostatních odděleních centra jsou návštěvy ještě povoleny. „Samozřejmě ale za těch nejpřísnějších podmínek a návštěva se musí prokázat negativním testem na covid-19, který nesmí být starší 48 hodin,“ dodala Vránová. 

 

Aktuální zpravodajství čtěte v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 21. prosince